Degarra vinarija Zadar, Bonterra, 2013.

Cijena: 93,84 kn

Degarra_CSMPrecizno, pedantno skrojeno, energija zatomljena, ali nije anestezirana… dva sata u dekanteru i vino daje borove iglice u mirisu, ali voćna mladost ostaje dominantna.

Deklarirano nefiltrirana, CMS 🙂 kupaža (Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah) sada još sirovog balansa, ali s ambicioznim nagovještajem. Predivna integriranost kiselina u tijelu, suhoće, ekstrakta i 13% alkohola. Još puno blagotvornih tanina traži svoje mjesto, ali su već profinjeni, čak mekani.

Gušt je vidjeti vino, osobito iz tog podneblja, koje ima idealnu koncentraciju, idealnu zrelost voća. Još uvijek je malo zatvoreno na nosu, ali na dobar način.

U ustima višnja… gustativni vinski doživljaj na kakav pomislim ako poželim voćni poljubac. Jako lijepo.

4 misli o “Degarra vinarija Zadar, Bonterra, 2013.

    • vinopija 08/06/2015 / 18:02

      Znam 😉 Nego, ima li pristojnih čaša za vino u tim apartmanima? Ili je to samo u 100+Eur/noćenje ponudi? Dakle, ne tražim Riedel Black Tie perverziju već generičku univerzalnu, ali čašu za vino, ne za gemišt

  1. K.C. 12/11/2015 / 00:58

    Postovani Vinopija,
    Vjerujem Vasem strucnom nepcu, voljela bih i sama probati Bonterru,ali nigdje ne mogu naci. Gdje ste ga Vi nabavili?

    • vinopija 12/11/2015 / 01:05

      Poštovani K.C. 🙂 Moje ne-toliko-“stručno”-koliko-donekle-ipak-iskusno nepce srećom je osim sa srcem još uvijek povezano i s memorijom koja nedvojbeno upućuje na dućan u Hondlovoj ulici u Zagrebu. Međutim ne bih znao reći što se zbiva s Yellow Tree iliti Žutim stablom na toj lokaciji :-/

Komentiraj