Režek, Crni Pinot, 2007.

Cijena: 52,98 kn (10.12.2010.)

Obećao sam nekome da ću uzeti Režekov Crni Pinot kako bi sebe i njega uvjerio u kvalitet istog vina, a koji sam uočio prvo na Zagreb wine&gourmet-u, zatim na Festivalu u Esplanadi. Već neko vrijeme mi je ovo vino na popisu i sad kad sam ga napokon otvorio ustanovio sam da boca nije izdržala „test vremena“.

Ono što čep naslućuje potvrdilo se na nosu i osobito na nepcu, znakovi octikavosti ili refermentacije u boci zbog ulaska kisika ili obrnuto. Kako nisam treniran otkrivati mane vina, nisam siguran što se dogodilo, ali sam siguran da se može svakome dogoditi te da bi školovani kušač preskočio opis dojma u ovom slučaju.

Kako mi je ovo prva takva kupnja nakon dugo vremena, ipak objavljujem prvi ovakav „dojam“ jer želim navesti par stvari:

Prvo, pitam se koliko konzumenata bi uopće registriralo ovu neželjenu pojavu u ovoj razvojnoj fazi jer prosječan kupac bi mogao pomisliti da je jednostavno takvo vino obzirom da je još uvijek „pitkije“ od mnogih „ispravnih vina“ 🙂

Drugo, razlog zašto mi se ovo vino svidjelo na degustaciji je što Drago Režek ne pravi visokoalkoholne ekstraktne na prvu loptu dopadljive crne pinote. Premda sad riskiram zvučati snobovski, uspoređujem to sa Shakirom i Pulpom 😉 Svi vole instant hit koji odmah „ulazi u uho“ i Shakira će uvijek biti popularnija od perverznog Jarvisa s danas nepostojećim bendom čiji album sam se natjerao preslušati četiri puta prije negoli sam upio taj specifičan senzibilitet Glam Rocka / Brit Popa devedesetih. Ali, danas neusporedivo više cijenim Pulp od Shakire. Jednako tako Plešivica navodno ima potencijal stvaranja burgundijskih pinota kao malo koji lokalitet u Svijetu i držim kako bi bio propust ići u smjeru u kojem je već prisutan bilo koji Mondavijev crni pinot po kudikamo pristupačnijoj cijeni.

Treće, želio sam iznijeti još jednu smjelu opservaciju 😉 Kad uzmeš mali „ženski“ gutljaj tek vrhom jezika i kad otpiješ gutljaj i pol te ispuniš usta vinom… upravo kod Crnog Pinota doživljavam najveće razlike u doživljaju vina.

Četvrto, ponovit ću dojam i to po mogućnosti paralelnim kušanjem „mini vertikale“ Režekovog Pinota Crnog 2007. i 2008. koje je sada aktualno.

To be continued…

Oglasi

54 thoughts on “Režek, Crni Pinot, 2007.

 1. buonsangue 14/12/2010 / 20:22

  a) Visokoalkoholni ekstraktni crni pinot?! Visokoalkoholno i ekstraktno su pridjevi koji uopce ne spadaju u istu recenicu s crnim pinot-om: obje karakteristike su u dijametralnoj suportnosti s duhom, karakterom i prirodom te sorte. Crni pinot koji je visokoalkoholan i ekstraktan nije dopadljiv ni na prvu, ni desetu loptu, ni pedesetu loptu, vec je per definitionem bilo kome s minimumom senzibiliteta i znanja o toj sorti -totalna abominacija. b) “Jednako tako Plešivica navodno ima potencijal stvaranja burgundijskih pinota kao malo koji lokalitet u Svijetu” __ Tell me more, please!

  • vinopija 14/12/2010 / 22:21

   abomination? Pre-dobro 🙂 Zašto me ne iznenađuje ovakva reakcija buonsangue-a… Vidi se da nisi uživao u Mondavijevom Pinotu crnom. Bilo ga i kod nas, osobito nakon Sideways-a hihihi 🙂
   Što se tiče Plešivice, ne mogu pričati o tome više jer tako mi rekla ptičica i to je sve. And she talks a lot too 😉

   • buonsangue 15/12/2010 / 01:04

    Nemoj tako, sveti Franjo, molim te ko boga, reci koja tica, da i ja malo propricam s njom, pa da mi objasni na kojem se tocno vuglu u Jaski skrece za Musigny :-).

    • igor 15/12/2010 / 07:07

     Imao sam prilike probati Musigny Grand Cru 2004.;)))))
     No ipak dajem prednost ugroženom Crnom pinotu…..

     • vinopija 15/12/2010 / 10:04

      PIh! S Côte d’Or razrjeđujem tekućinu za stakla.

      • igor 15/12/2010 / 11:36

       Mora i to netko raditi.:))))))

 2. igor 14/12/2010 / 21:14

  Slican problem sam ja imao sa Fervino Frankova 2007…Osjetila refermentacija i dosadna octikavost (jako me to smeta ufff..) Sam čep nakon što sam otvorio butelju bio je full natopljen vinom i raspao se.Predpostavljam da im se omaklo prilikom punjenja butelje/boce bilo je previše vina da se tako izrazum u butelji….No poslije sam ja dobio ponosu od svojih radi vodoravnog držanja butelje u podrumu…
  Pinot Crni kako ga neki nazivaju izrazita vinska sorta,a vjerovatno ili se varam radi redovite rodnosti i kakvoče grožđa i vina.Imao sam prilike probati i Crni Pinot 2007 na jednom rođendanu. Nije lijep,ali ima nešto privlacno u Režekovom Crnom Pinotu 2007……

  • vinopija 14/12/2010 / 22:26

   Ma to nazovi grožđe tanke kožice pijem samo da raspizdim buonsangue-a 😉 Sad je on konsterniran obzirom da u RH ima jedva dobavljivih dva (ako i toliko) crnih pinota kakve priznaje, a o cijenama da ne govorimo.
   “Previše vina u butelji” veliš. Skroz zanimljivo. Svakako nešto o čemu radije čitam pa steknem teoretsku spoznaju. Neke stvari ne želim iskusiti nužno 🙂

   • igor 14/12/2010 / 23:19

    Vinopija,
    od viška glava ne boli.:)))))
    Znam da je zanimljivo,cudno i za nepovjerovati.
    Predpostavljam i da butelja nije stajala vodoravno, čep bi se natopio vinom i došlo bi do toga do cega je i došlo.
    Nisam strucnjak za punjenje vina da se tak izrazim..Samo sam iznio svoje mišljenje…. ako nisam upravu slobodno me se ispravi….
    Pitanje za buonsangue…Da li si probao Dom Perignon.

   • buonsangue 15/12/2010 / 01:15

    Eeee, pa ti da nemas ovaj blog pa sad zbog toga nemresh stalno isto pit, vjerojatno se nikad ne bi ni mako od Rosemountovog Shiraza ;-). A nije bas ni vako da si se daleko mako, obzirom na to da ti je najnovije otkrice – d’Arenberg, hi hi ;-). (BTW, koja su to dva dobavljiva PN u Cro koja se daju pit? Jel ti i za njih rekla ista ona pticica kaj te uvjeravala da je Jaska zapravo Volnay, sam se malo drukche pishe?)

    • igor 15/12/2010 / 01:57

     buonsangue,
     a što/a fali ili nedostaje Rosemount Shiraz-u.Da i nisi odgovrio na pitanje….

     • vinopija 15/12/2010 / 10:12

      Nemoj ga tjerati da ti odgovara jer dobit ćeš deset miliona znakova za studiranje 😉
      Ja ti kao konzument ovisan o ponudi dostupnoj u RH, sa stajališta vina kao robe s cijenom, mogu reći kako ništa Rosemountovom Shirazu ne fali. Upravo je takav kakav treba biti.
      d`Arenbergov Laughing Magpie mi je možda bilo najzanimljivije vino koje sam probao na Festivalu, a to netko može protumačiti dvojako 😉

     • buonsangue 15/12/2010 / 11:46

      Sori, Igore. Rosemountovom Shirazu ne fali apsolutno nista i ovime ga putem preporucujem svakom mladicu i djevojci. Koje je bilo pitanje?

      • vinopija 15/12/2010 / 11:56

       On je igor. Igor je netko drugi. Zapravo on je “drugi” jer je vjerojatno veliko početno slovo “I” već zauzeo prvi Igor.

       🙂

       A pro pos Rosemounta – “peer group” rememeber?
       Pitao te za Dom Perignona.

       • buonsangue 15/12/2010 / 12:26

        a) Primit cu odmah na znanje taj nauk o velikom i malom I/igoru, kako bih u buducstvu mogao zauzeti jos odredjeniji stav prema tome. b) Rosemount peer group, as in what? Mislis kao “vina slicnog licnog opisa i cjenovne kategorije na CRO trzistu” ili “ostali relativno anonimni, uglavnom industrijski australski toploklimatski shirazi uopce”? Ukoliko mislis na prvo, meni se cini da je npr the Stump Jump osjetno bolje vino, a, koliko se sjecam, cijene u CRO su usporedive (bar su ma EU trzistima i jedan i drugi cca 9-12 EUR). A ako si mislio na ono drugo, he he, mozda neki drugi put, he he. c) Dom Perignon? To je jedan uvazeni gospodin koji je covjecanstvu ucinio najvecu uslugu od Krista naovamo. Kako sam, shodno tome, veliki stovalac njegovog lika i djela, lijepo sam se i ove godine krajem ozujka ishao iz cista mira pokloniti na njegov grob u opatiji na vrhu brda (Hautvillers: btw, trenutni header na mom blogu je fotka snimljena par desetaka metara od Perignonovog groba, a pogled puca na Cumieres i dolinu rijeke Marne).

        • vinopija 15/12/2010 / 12:51

         A to je dakle to… bilo mi je poznato, mislio sam da je ipak pitoreskna fotografija s jednog od brežuljaka Okića 😉
         Ali sad sam te navukao na “profanu” diskusiju: dakle, Rosemount Shiraz mi nije toliko pandan Stump Jumpu jer tu bi također Rosemountov Jigsaw, odnosno Road Red bio kompetitor. Navedenii Diamond Shiraz konkurira The Footbolt-u, McWilliamsu i sl.
         Ako bi me netko natjerao u “preporuke” nekome tko želi probati taj “Australski Shiraz o kojem svi toliko pričaju” predložio bi WolfBlass ili Yellow Tail kao vrijednost-za-novac te inicijalno dopadljivu i cjenovno prihvatljivu ponudu.
         Pod preporukom govorim o “otkrivenju” tipa “gle, postoji crno vino koje nije trpko, fino miriše i moja djevojka/supruga ga voli”.
         Navedno je dostupno u RH, a ograničili smo se na Australiju. Naprednijem kušaču koji je bez predrasuda isprobao sve dostupne novosvjetske Shiraze, donio bi Tabali Reserva Syrah, Čileanski Shiraz koji košta manje od 100kn plus Australske ponude, a zapravo je kvalitetniji odabir. Premda, dva stila dominiraju Novosvjetskih Shirazima, a to bi bili “spicy” ili “slatkiši” Shirazi te potonji Čileanac nije istog stila kao Australski “slatkiši”.

         • buonsangue 15/12/2010 / 14:13

          Da, mislio sam na Footbolt, a ne na Stump Jump: apsolutno si u pravu, sto se tice uspostavljanja “usporedivih grupa”. Jedino, sad kad si to utvrdio, kaj se ne slazes npr. da je Footbolt osjetno bolji od Rosemountovog Diamond-a? (Mislim, u mojem slucaju je ovo malo ko da strucnjak za skok u dalj komentira biatlon, ali sta cu, sad si me vec navuko…). Isto tako, ako razgovaramo o manjem zlu, Wolf Blass mi se cini (ili mi se bar cinio jako davno kad sam zadnji put pio sva ta vina) jasno prihvatljivijim od Yellow Tail-a. Sad bih ja, npr. volio ispricati neke anekdote o Yellow Tail-u, a da raznorazni burazi to shvate vishe kao pokushaj da se isprica neka prica, a ne iskljucivo kao snobovsko prenemaganje i pravljenje vazhnim, ali – fat chance, pa bolje da drzim jezik za zubima :-). Onkraj pojedinih vina i proizvodjaca, ovo je stvarno ogromna tema. Izmedju ostalog i zbog toga sto je svaki razgovor o “novosvjetskim vinima”, koji pocinje s premisom da sva (ili cak i vecina) vina pravljena izvan Europe dijele tocno odredjene i ogranicene stilske etc. karakteristike, karikaturalno neprecizan: mislim da bi se ti prvi slozio. (Na ovom mjestu sam izbrisao tri kartice teksta koje sam napisao u nastavku: ima tu jako zanimljivih tema, ali nisam siguran da je bas sad zgodan trenutak da ti svojim dokonim onanomeditacijama unishtim bandwidth…)

          • buonsangue 15/12/2010 / 18:21

           Tek toliko, da se razumijemo: shirazi iz Barosse i McLaren-a su velika i komplicirana tema, kao i gotovo svaka druga vinska tema. Tenzija izmedju industrijsko-komercijalne ekspanzije i klasicnog vinarenja u Australiji jednako je tako velika i ozbiljna tema. Manje poznati ili eksponirani australski terroir-i (velika je to zemlja, brate) su vec treca ozbiljna i zahtjevna tema. Tko god misli da sve to “in one fell swoop” moze podvesti pod “masovnoprodukcijske pseudovinske karikature iz novog svijeta” gadno je u krivu. Mozemo jednom pricati i o tome, ako budes raspolozen i zainteresiran: vjerojatno nema smisla da ja sad ovdje na par kartica pocnem razglabati o razlici izmedju najstarije generacije Barossa stalwarts, pojavi tipova poput Bratasiuka, pa na kraju i tzv barosskih garazhista u vidu Torzija Matthewsa, Massene i ostalih, da filozofiram o tome sto je sudbina velikih i skupih shiraza iz tih regija, analiziram kako stare (kako stari Dead Arm i zasto, a kako Hill of Grace i Mt Edelstone), zasto vishe volim vina iz Margaret River od nekih drugih, da mnogo razmisljam o tome kako se drzi Wirra Wirrin RTW iz 1997., o tome sto cu naci jednog dana kad otvorim hiperskupi Drew Noon-ov Shiraz Reserve iz 1999., i zasto mi se superrijetki, te za globalne australske standarde klasicno vinificirani Gemtree-jev Obsidian Shiraz iz 2002. koji sam pio proshli tjedan nije svidio… Niti tko moze pratit, niti ikoga zanima.

      • buonsangue 15/12/2010 / 12:32

       Nisam majstore pio Don Perinjon, nemam ti ja tih novaca. To je vino za odlikashe, a ja sam ti mangup.

       • igor 16/12/2010 / 11:12

        buonsangue,
        pa i mangupi imaju novaca…;))

        • igor 16/12/2010 / 22:08

         Vinopijo i buonsangue,
         budem ukratako prokomentirao Vaše dojmove oko shiraza….
         Došel bum doma i sel si bum pod brajde.;))))))

         • vinopija 16/12/2010 / 22:52

          Ne moraš mene prozivati, imena koja navodi vidio sam dok sam čitao neku reportažu u Wine&Spirit magazinu 😉
          Kako čovjek kaže, niti tko može pratit, niti ikoga zanima 🙂

          • igor 17/12/2010 / 01:22

           Pa sve stoji kaje naveo….
           Tko može pratit bude pratio u stopu.;))))

 3. motmot 15/12/2010 / 01:00

  nakon prošlotjedne pohvale kupio sam butelju, ali također je čep bio u lošem stanju, a vino oksidiralo. izgleda da nije riječ o slučaju.

  • ifke 15/12/2010 / 02:11

   Dečki, sori, ja sam ovdje novi…..jel znate možda neki forum ili blog di se spika o merlotu, jer ja baš ne volim pinot noir i mislim da je najbolja odlika te sorte sklonost mutacijama, za koje fala ti bože, pa mogu uživat u bijelom pinotu i chardonnayu! A ti, buonsangue, šejm on ju…..dok se ti šetuckaš burgundskim cruovima, vinopiji se graške znoja pomaljaju po čelu dok pokušava pronać koju dobru stranu nekog octikavog plešivičkog crnjaka, a ti se još kasnije i sprdaš. Crnopinotaši su u Rvackoj ugrožena vrsta, to se zna, a zadnji triger u njihovu slepoočnicu izgleda će povuć domaći vinari… 🙂

   • igor 15/12/2010 / 07:02

    Ništa onda nema više guštanja u Crnom pinotu…Odmah ga stavljam u arhivu.;)))))

    • vinopija 15/12/2010 / 10:15

     Uopće ne razumijem u čemu je problem. Još samo nekih 80, 90 godina mukotrpnog i predanog rada u vinogradu i eto nas u nekoj “The Judgement of Desinec” priči.

 4. igor 15/12/2010 / 11:39

  Ma nema problema Vinopijo……
  Sve je to za ljude,a idemo dalje život je kratak treba uživati……

 5. ifke 15/12/2010 / 18:17

  Healthy Growl – Bald Mountain Pinot Noir 2007 …….jel ko kad probo ovo hrvatsko vino?

 6. jurica 15/12/2010 / 20:49

  Zašto se vinopija srami imena i prezimena? Da li ste vi gospodo vlasnici vinoteka ili uvoznici vina?

  • vinopija 15/12/2010 / 22:10

   Daleko od toga da se sramim svojeg imena i prezimena, ali ono je potpuno nebitno u vinskom bussinessu dok su ljudi (evidentno) skloni odmah gledati tko piše umjesto što piše.
   Ukratko, nisam “ničiji čovjek” i nitko ne stoji iza mene izuzev osobnog iskustva konzumenta/kupca vina koji je uložio prilično svojeg vremena i novca u ono što voli, a to je vino.
   Iz navedenog je razvidno kako nisam vlasnik vinoteka niti uvoznik vina ili išta slično, a čak bi se teško nazvao i “gospodom” 😉
   Netko “informatički spretniji” s lakoćom bi pronašao i moje osobne podatke pa čak i fotografiju (barem onu na kojoj nazdravljam s Coronicom) običnim pretraživanjem interneta, a za sve zainteresirane za osobni kontakt naveo sam kontakt e-mail adresu.

  • buonsangue 15/12/2010 / 22:40

   Gospodine Cvorovicu, slobodno mi se javite na broj telefona 546348146723928342756285235509. Rado cu Vam proslijediti sve osobne podatke ove opasne protuve, pa da vidite o kakvoj se kontrarevolucijonarnoj spodobi radi, te kakvi mrachni poslovni interesi stoje iza njega i njegovih neprijateljskoemigracijskih tendencioznih dojmova uperenih protiv poshtenog naroda ;-).

 7. ifke 15/12/2010 / 22:38

  jurica me podsjetio na prekrasne trenutke djetinjstva kad sam se kod dede u Podravini znao zaletit među kokoši, pa kad bi se razbježale mislio bih da sam faca… 🙂

  • buonsangue 15/12/2010 / 22:48

   Blazen ti sa svojim lakonogim smislom za humor. Ja svaki put kad ispod nekog kamena izviri novi neumrli moron tipa ovog legitimatora (a ima ih ovdje, ne zavaravajmo se, ko u starim Romerovim filmovima) fakat sve ozbiljnije razmisljam o tome da objesim kopachke o klin.

 8. BK 15/12/2010 / 23:18

  Prvi pokušaj komentiranje pred dva tjedna nije urodio plodom radi nekog bizarno errora u WordPressu, ovo valjda prolazi.

  @vinopija: zahvaljujem ti na promptnom mailu vezanom za vinare u Međimurju, većinu sa popisa sam pokupovao, žao mi je samo što dosta ljudi nije bilo doma, jer uz ovaj biznis (ljubav) imaju i one dnevne zadatke.

  Kojtera sam posjetio čak dva puta, ali nula bodova. Kod jakupića kupio svega po malo, po probanom djeluje da ima odličan muškat, a i silvanac je bio vrlo ugodnog okusa. Usput, glede gastro ponude, obitelj jakopić ima i restoran sa predivnim vinskim podrumom imena Terbotz (stara kirija) – hrana je vrhunska, fantastični okusi i jela su vrlo inovativna.

  Ukratko vraćam se doma sa cca 14 butelja, taman za uživati sa društvom u ovo predbožićno doba – hvala ti na pomoći 🙂

  • vinopija 16/12/2010 / 22:58

   Ma hvala tebi na povjerenju, sugerirao sam ono što bi ja potražio, a da nije dostupno u Zagrebu.

 9. ifke 15/12/2010 / 23:32

  A kaj se tiče pinota crnog na Plešivici, malo sam si konto….pa ček malo, nasadi tamošnjih vinara su uglavnom mladi i treba im dat vremena da šiknu korjenje u dubinu dolomitnih i vapnenačkih naslaga e nebi li bolje nahranili grozdove mineralima, pa da onda vidimo čija majka crnu vunu prede. Nebi se čudio kad bi se za jedno 30-40 godina između unuka dotične osobe vodio sljedeći razgovor: “Ej, buaz, znaš ti da je deda Tvrle dok je bio mlad išo po crne pinoe u Francusku?” “Ma hebeš me…..a zakaj?” “Ma ne hebem te, išel je u neku Burgundiju, fakat, navodno da od tam i jesu pinoi! A ovdje, veli, ne da nije bilo dobrih, neg ih nije ni bilo.” “A čuj, možda…iako, on kad si popije, svakaj priča. Evo neki dan veli da kad je on bil mlad da nije bilo ni teleportacije….” 🙂

  • buonsangue 16/12/2010 / 00:02

   To kaj se ja zajebavam je jedna stvar ;-). Druga stvar je da bi fakat volio cut malo vise o toj temi Plesivice i PN-a, jer o tome ne znam gotovo nista, a zanimalo bi me. Treca je stvar da problem monstruoznih vina koja npr. Korak ili Shember prodaju kao crni pinot, s alkoholima koji se krecu i oko 14,5%, (a vina se piju kao da osim tih grubih, przhechih i potpuno neuklopljenih alkohola i nesto piljevine u njima nista drugo ni nema) nema, garantiram ti iz iskustva, apsolutno nikakve veze s time da je trsje mlado. Cetvrta je, i mozda najgora, stvar to da ti otrovi u zagrebackim ducanima kostaju po 150 kuna. Uvijek je najlakshe slegnuti ramenima i reci: “Za koga je, dobro je” ili “There’s a sucker born every minute”. Ostaje, medjutim, cinjenica da inteligentan i obavjesten konzument cinjenice a) da su ta frankenshtajnska vina uopce ikada i ugledala “svjetlo trzista”, b) da se prodaju za 20+ eura (???!!!) razumno moze interpretirati samo na dva nacina: 1) pljacka s predumishljajem s ukljucenim porezom na kretene, 2) navedeni vinari zapravo nemaju pojma sto je to crni pinot, pa ce im Gospod oprostiti, jer ne znaju sto cine. Ja, npr., nisam siguran koja je od te dvije interpretacije vjerojatnija. O takvim se stvarima ne treba libiti otvoreno govoriti izmedju ostalog upravo i zbog toga sto potencijal mozda i postoji, ali a) takvo vinarenje sasvim sigurno nije nacin da se on mic po mic otkrije i razvije, b) bilo bi steta da takav kraj s potencijalom za PN (pretpostavimo to za potrebe razgovora…) stekne loshu reputaciju i prije no sto je dobio shansu.

   • ifke 16/12/2010 / 02:07

    Briljantan post, Buonsangue! Reći popu pop i bobu bob je u Hrvatskoj hereza….naime, mi smo si ovdje svi tak dobri i sve je supać….a to nije dobar temelj da postaneš bolji. Nažalost, mislim da se ovo sve što pišeš može primijeniti u nekoj mjeri i na druga domaća vinogorja i sorte.

    • buonsangue 16/12/2010 / 10:04

     “Reći popu pop i bobu bob je u Hrvatskoj hereza….”____ Upravo tako, brate, a o tome bih i iz vlastitog iskustva mogao nazalost stosta ispricati. Da se izrazim na omiljenom jeziku nasheg ljubaznog domacina, “nemo profeta in patria”. A da se izrazim jezikom vrckavog autora kojeg nash ljubazni domacin citira u svom osvrtu, “everybody hates a tourist”. 😉

     • ifke 16/12/2010 / 12:05

      Al opet, gle, kakva je bila vinska kultura u nas prije 20 godina, sad je već mrak. A jamačno će broj i intzenzitet bullshit-ova u omjeru cijene i kvalitete smanjiti ulazak u EU, ukidanje trošarina i prodor jeftinih i dobrih stranih vina. A dotad nek vinsku kulturu nek uzdižu vaki blogovi, vaki postovi i svaka nova otvorita butelja. Reko bi S.L.Jackson: I’m tryin’, Ringo, I’m tryin’ !

      • vinopija 17/12/2010 / 18:12

       Sve je to super, ali buonsangue dobro zna da su moji omiljeni mrtvi jezici sumerski i aramejski.
       Sljedeći dojam na aramejskom!

 10. jurica 16/12/2010 / 16:09

  fuj, fuj Plešivica, živela Vinča

  • ifke 17/12/2010 / 13:43

   slušaj, druškane, evo ti domaće zadaće…..ajde fino artikuliraj svoje mišljenje i argumentiraj ga i to na barem jedno pol kartice teksta, pa teko onda možemo popričat jesi li u pravu il nisi. Ovako se kukavički skrivat iza denuncijantskih dobacivanja je očito prelagan zadatak za ovako velik i patriotski um kakav misliš da posjeduješ. A dotad bi mogo, ko i svi mi, za veliku nuždu koristit zahod, a ne Vinopijin blog….

   • vinopija 17/12/2010 / 18:13

    Pusti čovjeka, vidiš da misli na neku drugu Plešivicu.

  • igor 18/12/2010 / 09:26

   Kaj ima tak dobrog u toj Vinči…..

 11. jurica 17/12/2010 / 18:38

  Prikriveno oglašavanje je marketinški pristup kojim se nastoji u uvjetima prezasičenosti tržišta optimalno doći do kupca.
  Prednost takve reklame je plasiranje proizvoda ili usluge ciljanim skupinama u prividno svakodnevnom i objektivnom okruženju…
  Meni ne smeta da “nepristrano i objektivno” dižete u nebesa “vinske magove” koji takvu promidžbu plate, jer prikriveni marketing nije protuzakonit.
  I dok se ja “kukavički skrivam iza denuncijantskih dobacivanja” vi se druškasto mangupski markentiški stručnjaci ” hrabro i beskompromisno” anonimno borite protiv plešivičkih vinara i njihovih loših vina.

  • vinopija 17/12/2010 / 20:00

   Pa zdrava korupcija temelj je svakog razvijenog društva, a tko prednjači u tom razvoju suvišno je komentirati. Jedino ja nikako da se okoristim. Ali ukoliko ima zainteresiranih, primam narudžbe! Objavit ću odmah neki cjenik, plaćanje avansno, keš.
   Jedino mislim da bi me brzo “pročitali” 😉
   Međutim, sad bez zajebancije – pozdravljam svakog hrabrog vinara koji mi poželi dostaviti uzorke. Obećajem da neću objaviti dojam ukoliko mi se vino ne svidi.

  • ifke 17/12/2010 / 20:02

   kaj anonimno? evo ti “naše” adrese:
   KLUB MRZITELJA PLEŠIVIČKIH KISELIŠA
   Put ksenofoba 43
   zaba žiro 2360000-3213229861, uplati par milja pa bumo i o tebi nekaj lepo napisali. Il ak oćeš da nekog drugog opanjkamo samo pod “transakcija” napiši npr. “sjebite Krauthakera” ili “sjebi d’Arenberg kompletan” i sutra Vinopija nađe recimo da mu Lafing Megpaj daje po čepu, recimo. Ugodnu suradnju!

   • vinopija 17/12/2010 / 20:15

    🙂 ifke, care !!!
    Sad kad si spomenuo, malo mi smrdi taj dArenberg, a Krauthaker je panglu i vina su mu šrot, naravno :-)))))))

   • buonsangue 17/12/2010 / 20:35

    Iako sam svetom Nikoli obecao da bar do kraja ove kalendarske godine, u ime bozicnog raspolozhenja i atmosfere dobre volje, vise necu nikog rastavljat na sastavne dugmiche, ovaj je fakat ozbiljno blizu tome da se iz puke zabave na svoj vec poznati neugodni i neuljudni nacin dijalekticko-logickom batinom na par kartica pozabavim njegovim komentarima. (To samo upozoravam vas dvojicu da se sklonite da vas ne kontaminira radijacija.)

    • ifke 17/12/2010 / 20:50

     evo, mičemo se, samo nemoj ga fulat….čuo sam da je ranjeni komarac najopasniji… 🙂

 12. vinožupa 05/01/2011 / 10:54

  I wanna drink like common people, I wanna buy wine what common people do…..

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s