Matuško, Pošip, 2009.

Cijena: 59,98 kn (ožujak 2011.)

Pošip Korčulanskog vinogorja specifične zagasitožute boje, metalic zlatna 🙂

Šnjof, šnjof !?! Ono što se činilo mirisom kutije antibiotika zapravo postaje tropsko voće… ananas i grejp s orašastim plodovima u pozadini.

Sr, žvak i gut… Osvježavajuće na nepcu, zaobljeno i mekano, ugodne bademaste gorčine u finišu. Ono što je dopadljivo jesu trave i mirodije na nosu koje su se pojavile nakon druge, treće čaše… i tu sam se prisjetio jednog davnog ljeta na Korčuli.

Vino je još evidentno mlado, ali njegove kiseline nisu „živahne“, međutim nije niti preteško unatoč i 13,1% alkohola… Nikad ranije nisam kušao Matuškov Pošip, ali baš ovo vino bilo bi zanimljivo otvoriti za pet godina… a opet, tako savršeno pitko vino najradije bi potrošio odmah.

3/4 Vrlo pohvalna cijena za Pošip!

2 thoughts on “Matuško, Pošip, 2009.

  1. denis 13/05/2011 / 07:53

    dosta dobro vino, ali mi se, lično, ne sviđa nesklad između nosa i ukusa, sjajan nos, ali nedovoljno zaokružen i neadekvatno bogat ukus koji ga prati

  2. madiraza 27/08/2011 / 16:15

    nisam probao ovo vino.ok mi pošip čara za nekih 70kn.htio sam samo napomenuti da sam kupio pošip čara koji se radi za konzum po cijeni 23kn.ogoljena verzija na navojni ćep.mislio sam da će vjerojatno u lavabo.ali na veliko iznenađenje vino je stvarno ok.i više od toga.uredno pomete sve slovence,makedonce,bugare i ine u tom rangu.izgleda da napokon i mi “rvati” konja za utrku imamo u rangu 20-30 kn.uglavnom sasvim ok ljetno osvježenje duboko rashlađeno…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s