Podrumi Andrija, Žilavka, 2008.

Cijena: cca 43 kn (svibanj 2011.)

Za razliku od prethodnih vina, ova etiketa zna se često naći na domaćim policama. Međutim, nikad nisam probao ovo vino. N°2667 oznaku nosi butelja koju sam dobio, a sadži vrhunsku Žilavku podruma „Andrija“.

Šnjof, šnjof!?! Najviše đumbir i vegetalnost, donekle i osobit mineralni „otisak“ Mostarskog vinogorja.

I hladno i zagrijano jasno naznačuje svoju vinoznu pitkost.

Srk, žvak, gut !?! Lijepo balansirana Žilavka, sortno prepoznatljiva, sa zavidnim, ali ipak preprimjetnim kiselinama. Moment koji postaje dosadan s vremenom. Vinogradarska jabuka u retrookusu dobrodošao je aromatski aspekt, ali rigidna struktura kao da ne pušta previše užitnosti…

Sve u svemu, najmanje me se dojmilo od četiri isprobane Žilavke, ali mi je itekako drago da sam je probao i vjerujem ne posljednji put jer i ona mi se sviđa, 3.

5 misli o “Podrumi Andrija, Žilavka, 2008.

 1. madiraza 29/02/2012 / 22:23

 2. madiraza 29/02/2012 / 22:23

  danas sam bezveze kupio od “podrumi andrija” kvalitetnu blatinu iz 2009. cijena 35 kn. nakon otvaranja butelje napravio sam par koraka do frižidera.međutim acidično-alkoholni duh iz blatine pratio me tih par koraka.nemalo sam se iznenadio da je vino tako živo na tu daljinu.alarm se upalio. reko idem probat.a u ustima štanga.tanka.mislim si: e moj andrija…pola pijem pola lavabou dajem…. razočaran…. onako kako sam očekivao…u tim granicama

  • vinopija 29/02/2012 / 22:53

   Ovo s tri točkice umjesto prvog komentara ti je genijalno 🙂 Oduševio me, svaka čast. Dosljednost zavidne razine vezano uz “upute za korištenje” koje si nam nedavno objavio.

 3. madiraza 29/02/2012 / 23:01

  a dao sam vinu šansu.štos je u tome kaj je jako malo domaće proizvodnje do 40 kn koja me mogu iznenaditi.pa obično to loše završi…..tih 10-15 kn razlike je ponekad čitav novi svijet…puno ljepši.nisi nam rekao jel ideš na hranavino…to je sad uskoro mislim?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s