Adžić, Zweigelt, 2009.

Cijena: 28,18 kn (prosinac 2011.)

Razmišljao sam staviti nagradnu anketu s pitanjem pogodite što sam pio za famozni „doček nove godine“. Osim što mi se činilo egotripaškim aktivirati ljude na takvo pitanje, bez ponuđenih odgovora ionako vjerojatno nitko ne bi ponudio rješenje iz Kutjevačke Zlatne Doline, a to je upravo suhi Zweigelt Antuna Adžića u 1L boci.

Odgovor i ne čudi toliko obzirom na osobitosti jela koja su tradicijski više kalorijski, a manje nutritivno vrijedna ispraćanja stare i pozdravljanja nove kalendarske godine.

Nenapadan šnjof, ugodne svježe voćne arome, vibrantno i živo već na nosu uz specifičan sortni karakter koji ne znam kako bi opisao osim nepogrešivo Zweigeltovski.

Srk, žvak, gut!?! U ustima jednostavne osvježavajuće strukture s reskim kiselinama u sočnom ekstraktu. Suhi Zweigelt u prirodno okrepljujućem izdanju, pitak i uvijek zahvalan uz masnija i mesnija jela 😉

Nimalo zahtjevno vino, ali sjajno strukturirano u skladu s tim smislom. Zadnji gutljaj otišao je s priličnom nostalgijom, posebno kad ostane nefiltrirani ostatak u čaši…

Odlično vino za istinski neopterećeni užitak po cijeni koja veseli. 3do4

Prvi put nakon 400 objavljenih dojmova dopustit ću sebi osvrt potpuno nevezan uz samo vino. Volio bi shvatiti koji porivi ljude tjeraju da ne samo petardama ili efektnim vatrometom, već i automatskim, poluautomatskim oružjem i bojnim eksplozivima „začine“ blagdane.

One thought on “Adžić, Zweigelt, 2009.

  1. putnik 20/01/2012 / 22:53

    Suvise kiselo za moj ukus. No neki to vole kiselo!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s