Bobnjar, Chardonnay, 2008.

Cijena: 29,98 kn (05.08.2011.)

Ovaj dojam ubacio sam „preko reda“ potaknut preporukom davnašnje prijateljice koja već godinama živi u Kanadi. Pitala me da li sam probao „stainless“ Chardonnay…

Nakon kraće pretrage postaje razvidno kako su proizvođači svjesni promjene trenda počeli svoje uratke označavati kao „oakless“. Wtf? Dakle, imamo „oaked“ vs. „oakless“ Chardonnaye.

Nakon toga poželio sam jedan domaći Chardonnay „stare škole“, začudo bez posebne oznake 🙂 Ne znajući je li odležao u hrastu, što za Chardonnay ne bi bilo posebno čudno obzirom da je to sorta kojoj enciklopedijski godi odležavanje u drvenim bačvama, otvaram ovu zaboravljenu i nepretencioznu butelju starog Međimurskog majstora.

Bobnjarov Chardonnay (12,3%) nije posebno kompleksan niti na nosu niti u ustima i da parafraziram buonsangue-a, „svira tek par nota“, čak bi rekao da je to „one-note-song“. Međutim, tu jednu jedinu notu svira zarazno dobro.

Vino je usklađeno, fokusirano i strijemeći prenosnik istog doživljaja od prvog šnjofanja do posljednjeg gutljaja, bile to vinogradarske breskve ili esencija plemenita grožđa u svom vinoznom izdanju. To je već puno karakternije od mnogih vina.

Toliko jednostavan da je zapravo avangardan 🙂 Možda kad bi stavio „unoaked“ na etiketu i nazvao vino „one-note-song“ imao bi priliku u lokalnom „wine shopu“ staviti i cijenu od recimo „11 bones“…

Vino je veći gušt nego što bi to očekivao. “you gotta bend it once in a while” 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s