Čobanković Mirko, Silvanac Zeleni, 2009.

Cijena: 24,98 kn (listopad 2011.)

Teško da bi ikad zagledao ovo vino na polici, a pitanje je bi li se potrudio zabilježiti dojam da nisam ustanovio kako nemam niti jednog Zelenog Silvanca u dojmovima. Dakle, dobrodošao poklon.

Intenzivna zlatno žuta boja i predikatne arome odmah na nosu, predominantne, pomalo oporo, ali i začini i dunje u daljini…

Jednodimenzionalno, nešto izraženije kiseline pri sredini, aromatski suzdržano, ali ne osobito zavodljivo. Ipak prilično korektno posloženo, no bez pretjerane dubine što zapravo potpuno odgovara nepretencioznoj cijeni i vinu napravljenom da ispere kakav dobar zalogaj.

Nadao sam se i jačim kiselinama te premda i uz ovo vino mogu narezati kulena, očekivao sam vinsku kiselinu koja skida zubnu caklinu, a umjesto toga dobio sam predikatne arome koje se ne uklapaju, ali ipak čine očito zajedničko obilježje mnogih vina Istočne Slavonije pa recimo da i ovo pripada tom izričaju.

Ignorirajući taj meni suvišni doživljaj uživao sam u vinu uz ne preljut Slavonski kulen. I donro se držalo… Kulen i neki “fake” Ementaler na akciji…zakon. I salama može proći.
Na kraju dosta nategnuta, ali ipak neka minus trica.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s