Veralda, Cabernet Sauvignon, 2008.

Cijena: 121,98 kn (prosinac 2011.)
Prvi dan prvog mjeseca 2012. godine otvorio sam perjanicu podruma i osjetno najskuplje vino Veralde spreman na najgore 😉
Međutim, niti sam na homogenu rubin crvenu tekućinu idealne transparencije u čaši mogao imati primjedbu, niti na osebujan nos.
Crni ribizl i kupine i sirup od višnje uz vrlo diskretne naznake „zemljanosti“ (ne humus, već „cigla“ ukoliko to ima ikakvog smisla), ali prvenstveno voće na nosu. U veličanstvenom izdanju.
Srk, žvak, gut!?! Uvjerljivo najskuplje meni poznato vino Veralde ne samo da nije razočaralo, već oduševljava… sklad, nježnost, šarm s mineralnosti kao osnovom čudesnog aromatskog sklopa koji uključuje i mentol(!), vrlo cijenjeno obilježje Cabernet Sauvignona u nekim inkarnacijama.
Čak i ne suviše komplicirano i kompleksno vino, ali elegantno uglazbljeno. Optimalno na svim razinama i sa svakog aspekta. Tijelo, finiš… prekrasno vino! Cijena govori da su u vinariji itekako svjesni što imaju. Suhi, 14,2% harmonični Cabernet Sauvignon uravnoteženih kiselina i mikroskopskih tanina.

 
Vino za čuvanje. Vino za uživanje. Hedonistički, ali i intelektualno… veće od mnogih.

3 thoughts on “Veralda, Cabernet Sauvignon, 2008.

  1. ifke 17/01/2012 / 22:30

    …a kaj ti ja govorim celo vreme za taj CS?! Čestitam 300 milja hiteva! Pozdrav i pusa iz St.Sunday baya! Cmok! Slurp! 🙂

  2. madirazd 24/04/2012 / 21:58

    relativno povoljan je i njihov merlot.probao 2008. 12,5% alc. Na nosu vrlo svjeze.po mirisu mi vise vuce na teran nego merlot.u ustima i nadalje svjezo sa stabilnim kiselinama.i opet dio duha terana se stalno provlaci u svim segmentima.zavrsni finis otkriva ipak stanovitu dubinu tipican za merlot.istarski terroir bez greske.gotovo bez secera ipak puno vino.nimalo mracni teran.veseljak iz 2008.iznimno pitko.po meni cak atipican terak.meni izvstan

  3. madirazd 24/04/2012 / 21:59

    merlot.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s