Kutjevo, Maximo Bianco, 2010.

Cijena: 61,98 kn (lipanj 2012.)

Nasuprot tradicionalnosti Kutjeva d.d. na tržištu se pojavljuje etiketa na kojoj je naziv proizvođača skoro skriven. Jako bi volio znati što krajnji kupci, konzumenti vina vide u glavi kad čuju Kutjevo i nadam se brojnim komentarima kad se krajem lipnja i početkom srpnja ljudi vrate u nikad ovako pust Zagreb. Milina.

Sadržaj Maximo Bianco butelje čuva „tradicijski“ pluteni čep, za današnje prilike sasvim sićušan pluteni patuljak, ali sasvim dovoljan i za ozbiljnije odležavanje negoli je to ambicija ovog vina.

Kad sam vidio da je Maximo Bianco polusuhi spoj Sauvignona i Traminca s 13,4% alkohola nisam vidio da ću ikad objaviti dojam, unaprijed uvjeren kako će komentar biti tragičan.

Međutoa… već čep mi je „zamirisao“ na Kutjevačke podrume, sa svim dobrim i manje dobrim značenjem. Premda je tekućina u čaši bila toliko sterilno čista da mi je došlo da sipam kišnicu sa sodom bikarbonom unutra, nešto me tjeralo da nastavim…

Da li je to bio šnjof?!? Travnati traminac… travminac 🙂 Ne prenapadan i ne preparfemski nos, dosta ugodno… ili je to okus? Vino je valjda skoro poluslatko, ali majstorski posloženo. Žvaćem cvjetnu pelud, osjećam se ko pčelac koji je naišao na nepoznati cvijet… aromatika Traminca u strukturi suhog Sauvignona 😀

Je li ikad itko stao u Kutjevu? Ni da ni ne…

Svim nagradama unatoč, sklon sam sugerirati ovo vino rashlađeno. Lajkam za 3 s plusom!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s