Gregurek, Cabernet Sauvignon, 2011.

Cijena: 28,98 kn (srpanj 2012.) http://www.vrutak.hr/product.aspx?c=0&p=352072

Držao sam u rukama komade papira koji su koštali skuplje od ove butelje. Unatoč tome, Gregurek mi nije nepoznato ime, kao niti položaj Goldberg Baranjskih Kneževih vinograda, a koji je istaknut na grbu.

Prvi interesantan indikator (i ne samo za Tzukija :-)) je nizak alkohol (12,4%) za današnja crna vina koja dolaze iz Baranje i to iz vrlo tople godine…

Butelju sam dobio kao osobnu preporuku vrijednosti za novac i nije razočarala. Ribizl i borovnice na nosu, vrlo mladenačka voćnost koja nije pretjerana i jedna intrigantna eterična nota daju naslutiti kako će ispijanje ovog vina biti nepretenciozan užitak.

Vrlo pitak zalogaj, tijelo je tu, vinozne kiseline također, minimalan slador u suhom crnjaku… crveni ribizl i borovnice i u okusu, vrlo „voćni“ stisak tanina. Naravno, još je toliko primarno. Mladunče 🙂 Vjerojatno mladi nasadi, međutim osobno mi je draže da je malo „zeleno“ nego da je pretjerano džemasto.

Stvarno, potencijalni bestseller. Nadmašuje većinu osobito uvoznih crnjaka onime što nudi za cijenu. I to dosta uvjerljivo.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s