Krauthaker, Dobro vino (crno), 2011.

Cijena: 39,90 kn (listopad 2012.)

Svojevrsno „kućno vino“ koje je Krauthaker kreirao za Dobra vina uopće nije loše. Dapače, posjeduje prilično hrabar karakter koji se možda mnogima neće svidjeti, ali za razliku od ziheraškog bijelog Dobrog vina, crno je utoliko zanimljivije.

Vrlo kontinentalno crno vino s nosem koji podsjeća na Frankovku, čak i neki Zweigelt. Sorte kupaže su međutim Portugizac, Blauburger, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon. Pet vina za jedan ipak dominantno voćni nos, frutti di bosco.

Zrela voćna dominacija nastavlja se i u ustima. Suho, uz privid slasti i pitkosti koji priliči kontinentalnim crnjacima. Pitkost ne znači da nije dovoljno puno. Dapače, tijela je iznad očekivanja i dojam traje dugo nakon gutljaja. Osjetno ambicioznije od Krauthakerove „45,3 paralele“…

Zdrave kiseline, sitni tanini, baš ugodno vino. 85. Zahvalno uz velik broj različitih jela uz koja bi naručio crno vino, osobito crno vino „s malo začina“, malo vragolastog karaktera koji ga čini živim. Vrlo dobra vrijednost za novac.

2 misli o “Krauthaker, Dobro vino (crno), 2011.

  1. Luka 02/11/2012 / 18:38

    A baš jučer sam kupio ovo vino, bilo u vinomatu pa mi se učinilo zanimljivim. Sad mi je još draže da sam ga uzeo 🙂

    • vinopija 02/11/2012 / 19:36

      dozirano rustikalna priča, a opet jednostavno, skoro svakodnevno… ne očekuješ preveliku zanimljivost u ovom cjenovnom razredu, a ipak je tu… o spajanju pet vina u jedno da ne govorim, premda mislim da su tri dominantne, odnosno Cab-Mer uz portugizac…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s