Bibich, R5 riserva bijelo

Cijena: 73,00 kn

bibich_R5 riserva_nekapnicaSuho bijelo stolno vino iz po mnogočemu specifičnog Skradinskog vinogorja, nastalo iz sorti Debit, Pošip, Maraština, Pinot Sivi i Chardonnay 🙂

Zlatnožuta tekućina vidljive viskoznosti oslobađa zaboravljeni, „težački“ miris oksidativnog karaktera uz „vakuum“ američkog barrique-a. Izrazito neuobičajeno. Ne čudi stoga da je „stolno“ 😉 Ali je zato i vrlo originalno, možda i provokativno?

Aromatski raspon od ljekovitog bilja i raslinja do orašastog voća, sušene korice agruma i medicinalnosti. Spoj ili sukob kontinentalnog i mediteranskog? Dilema koja se ne razrješuje niti na nepcu i koju će okončati odabir kuhinje. Bijela riba ili janjetina ili zašto ne i naturalizirana indijska kuhinja 😉 Ovisno o odabiru razlikovat će se i način posluživanja ove nemoguće kupaže još nevjerojatnijeg balansa.

Kad punom težinom padne niz grlo to nije zbog pristojnih 13,3% alkohola niti pretjerane ekstraktnosti. To je zbog autentičnosti izričaja sa svim pripadajućim vrlinama i manama.

„Oštar začin“ koji nije za svakoga, a meni se ipak iznimno svidio.88.

6 misli o “Bibich, R5 riserva bijelo

 1. shepsky 21/01/2013 / 15:51

  Probao sam ga iz plastične čaše na stalku…. nije mi se svidjelo. Jako si ga lijepo opisao ali meni je previše puno i svega, ima taj “vonj” (ne bi ga nazvao miris) ali možda je svemu bilo krivo to što je padao neki mokri snijeg a ja sam promrzao čekao frenda koji je kasnio.

  • vinopija 21/01/2013 / 16:16

   Pitam se kakav bi to probitak ili praktična svijest trebala zavladati da probavanje vina iz plastične čaše na stalku započne dominirati doživljavanjem vina… osobito pažljivim odabirom vremena tijekom kojeg iščekivanje prijatelja u sniježnom ugođaju intenzivira taj trenutak na ne nužno najpoželjniji način 😉
   Premda definiranje osobne preferencije prema određenom vinu ne mora uvijek podrazumjevati kompleksno iskustvo, navedeni pristup ukazuje da je moguće pronaći ze sebe ispravan odgovor rješavajući zadatak, ali na žalost se izvedeni rezultat ne može priznati bez pravilnog postupka 🙂 Poput kontrolnog iz matematike u prvom srednje…
   Usput budi rečeno, tvoje iskustvo, koliko god nevjerojatno izgledalo čak i u najblatanijem konzumerističkom upriličenju vinskog užitka, nimalo me ne sablažnjava, uslijed čega sam i nedvosmisleno poentirao zaključnom rečenicom mojeg intimnog osvrta akceptirajući navedeno.
   😉

   • ifke 22/01/2013 / 15:43

    Ja sam proal to vino neki dan, e…..ono….baš mi je bilo ok….onak…..baš ima šmek doaar, ono, ak me kuiš……e

    • vinopija 22/01/2013 / 15:47

     je, malo me vuklo na bazooka žvake, ali nisam našao taj deskriptor u tablici pa sam čekao da se javiš kako bi potvrdio 😉

  • vinopija 21/01/2013 / 19:52

   ali da budem skroz iskren, nisam niti sam očekivao da će mi se svidjeti, ali eto ipak, against all odds

 2. shepsky 21/01/2013 / 22:21

  Prepoznajem jasnu poruku, nedvosmislenu ali opet i dovoljno neodređenu. Činjenica je da mi se nije svidjelo, za mene previše kompleksno, eksperimentalno i nekompatibilno u smislu kupaže kao i mojih preferencija. Izričaj koji ja ne mogu shvatiti.
  Ti nisi očekivao mnogo pa te iznenadilo. Kod mene je bilo obrnuto.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s