Trapan, Nigra Virgo Revolution, 2011.

Cijena: 99,88 kn

Trapan_Nigra Virgo Revolution_2011Nigra Virgo Revolution je mješavina sorti CAB-MER-SY-TER dozrijevala u francuskom barrique-u tijekom 12 mjeseci. Lijepo stapanje drva i voća na nosu, kupine i borovnice, začinjenost…

Odlično napravljeno zbog čega je Trapanov Revolution izvjesno jedna od najuspješnijih crnih kupaža Hrvatske. Ipak, u velikoj mjeri je Revolution „vinarevo vino“, prekrasan autorski rad, umjetničko djelo odrađeno zanatski besprijekorno.

Odmjereno, čak i diskretni zemljani aspekt i privlačna cjelina koja skriva prekrasnu međuigru sorti. Struktura i kičma Cab-a, sočna mekoća Merlota, začinjenost i elegancija Syraha i potpuno nevjerojatna neprimjetnost Terana 😉

Ono što Revolution nije je terroirsko vino, vino podneblja sa svim inherentnim obilježjima koje prihvaćaš ili odbijaš. Trapanov hedonistički imperativ ipak je ovdje uspostavio snažnu kontrolu. 88.

3 misli o “Trapan, Nigra Virgo Revolution, 2011.

 1. Alejandro 13/05/2013 / 11:42

  ovo je valjda prvo i jedino vino na kojem se nas dvojica slažemo u potpunosti 🙂

  • vinopija 14/05/2013 / 10:16

   😉 siguran sam da bi našli još koje… ovo nije teško vino za “iščitati”, ali je vrlo dobro i možda najpeciznija Trapanova “definicija hedonizma” koja je puno primjerenija i smislenija od mnogih.
   Interesantno je da je isti autor napravio CheNonChe kao vrlo beskompromisno, tržišno rizično, potpuno surovo i u krajnjoj liniji daleko više intelektualno negoli hedonističko, pjenušavo rose vino.

 2. Alejandro 14/05/2013 / 12:55

  meni je Trapan bio che che još iz doba kad ga nije bilo na policama u ZG…što email i F učiniše od vinara 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s