Tomac, Millennium, brut

Cijena: 87,38 kn

Tomac_Millenium_brutOd RH pjenušavih vina dobivenih klasičnom metodom vrenja u boci, Tomac je na prvom, drugom i trećem mjestu. U tom smislu, nastupio je trenutak da ovjekovječim jedan od tih dojmova, NV pjenušac iz starih plešivičkih sorti (cca 70%) i Chardonnaya iz vinograda obitelji Tomac.

Nešto više voćnih egzota od „klasičnog“ Classica u kojem je omjer udjela sortimenata obrnut, svakako i blagih orašastih nota na nosu, dosta zrelosti bez težine, idealnog intenziteta, elegancije i profinjenosti uz autentičan prizvuk, signaturu podrumara čiji rad postaje alat u službi umjetnosti stvaranja.

Već prvi gutljaj „kvasce“ s nosa pretvori u „fermentirajuće tijesto“ koje zarobi kušača u vrtlogu zrelog žutog voća i nježne mineralnosti Plešivice. Nastup je pjenasto svjež, ali vrlo konkretan, prividno slađi nego što „brut“ može značiti, međutim vrlo uravnotežen, homogen. Puno tijela, a laganih 12,5% „skrivaju“ aromatsko blago Plešivice.

Impresivan aperitiv koji funkcionira i uz hladna predjela ili kad čovjek poželi stvarno ozbiljan pjenušac atraktivan i nenaviklim vinopijama, k tome po vrlo prihvatljivoj cijeni u kontekstu. 89.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s