Podrumi obitelji Ereš, „Vilinka“ Žilavka, 2011.

Cijena: n/a

Vilinka_Žilavka_2011Mitsko mjesto na kojem su prema narodnoj legendi vile izvodile noćne plesove nalazi se na 400 metara nadmorske visine. Položaj Vilinka u sastavu tla ima 70% kamena. Uzgojni je oblik „gušći“, ali su prinosi niži. U svakom slučaju izgleda efektno na fotografiji 😉

Kao i sama butelja uostalom. Berba 2010. prva je Vilinka koju sam probao prije točno dvije godine. Ova, 2011 nosi i Decanterovo priznanje 😉 Specifičan mineralni aspekt je nešto što ne pamtim iz te moje prve Vilinke… očito će položaj s vremenom omogućiti nešto stvarno posebno. Međutim, mirisima ipak dominiraju blage orašaste arome, lješnjak recimo, možda i dinje, kao i nježni citrusi, koji usmjeravaju miris Žilavke na igru koja se nastavlja na nepcu.

Pravi ples započinje u ustima. Vilinka ima tek. Struktura vina je takva da svaki gutljaj oplemenjuje svaki zalogaj. Neće ga samo isprati, već i dobro začiniti. Dati tȇk.

Pitka suhoća i 12,9% alkohola kod Vilinke znače sasvim dovoljno ekstrakta da porastu zazubice. Uklopljenost kiselina i alkohola znači uravnoteženost i slast. Puno onog iskonskog vinskog veselja. Naizgled jednostavna, ali u praksi teško dostižna kombinacija 😉 87+

Već sad vodeća mlada Žilavka u Hercegovini predodređena da s vremenom ostvari puni potencijal kad loza dostigne ozbiljnu zrelost.

2 misli o “Podrumi obitelji Ereš, „Vilinka“ Žilavka, 2011.

  1. Vox 13/07/2014 / 10:35

    Probao I 2013. Vrlo dobra žilavka, opojnog mirisa na bele breskve I citruse, I zanimljivog mineralnog završnog ukusa. Odlična vrednost za 5€ koliko košta u vinariji.
    Odlična mu je I blatina 2012

    • vinopija 16/07/2014 / 20:55

      🙂 jučer Vilinka Žilavka 2012 otišla uz oradu samo tako 😀 podudarnost ili sudbina 🙂 u svakom slučaju, prijatno 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s