Pinkert, Frankovka, 2012.

Cijena: 50,00 kn

Pinkert_FrankovkaOno što isprva stišće nos nisu ni alkoholi niti hlapivost, već koncentrirana snaga i mladost. Mesnato voće u ponoj žestini. Ni prezrelo, ali niti nezrelo.

Čini se još zeleno nakon prvog gutljaja i bez prethodnog dekantiranja. Međutim, nakon kratke adaptacije, materijal se čini idealan. Acidična kičma i voćna svježina…

Čvrsto tijelo uz svega 12,7% alkohola. Neočekivano za suho vino Baranje!?!

Prodornost i naboj primjereni najzačinjenijoj kuhinji Podunavlja. Poput svakog pravog rustikalnog i robusnog Blaufrankischa rastvorit će i najmasnijji zalogaj. Pritom će ostati „u zraku“ prezentan jedan elegantni aromatski akcent…

Doživljaj školovanja u barrique-u i omekšanost polusirove cjeline najbolje se nivelira dan nakon. Dan nakon otvaranja vino je drugačije i osjetno „bolje“, odnosno spremnije, zaokruženije, smirenije, kad se omekša i uspostavi uravnoteženost koju posjeduje.

Osjeti se to kod ipak ukroćenih tanina s neuobičajeno izraženim kiselinama, gdje u svojoj strukturi vino ima dovoljno prostora da se dubinski uravnoteži vremenom u boci. Vino koje treba pratiti. Prekrasan rad. Vino koje se postepeno otvara. Transformacija nastupa postupno. Meko i podatno tijelo, vibrantno i osvježavajuće resko… ali uglađeno, zaokruženo i pristupačno. Ili se možda kušač mijenja već nakon neke čaše 😉 adaptirajući se sočnoj Frankovki koja mu darežljivo uzvraća.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s