Bolfan, Rose, 2013.

Cijena: 48,00 kn

Bolfan_Rose_2013Crveno voće na nosu, ljupko i razigrano, pod stegom suhe strukture lišeno banalnosti prejake parfimiranosti i intenziteta. Bolfanov rose miriši osvježavajuće, ali ozbiljno. Kao gutljaj koji se zarezuje u nepce puno dublje negoli „uobičajena“ ružičasta vina.

Tako se i ostvaruje u ustima. Zagriz u sočnu, ali zelenu jabuku. Aromatičnost ostaje crvena, ali vino pokazuje čvrstoću i karakter koji bi rado isprobao i uz morsku ribu.

Neizmjeran ljetni, ne nužno isključivo sezonski, užitak. Premda možda nije univerzalno dopadljiv rose, predstavlja jedan od best-buyeva svim acid freakovima poput mene 😀

Suho rose vino s 12,5% sa zemljopisnim podrijetlom Zagorje-Međimurje 🙂 Jednostavno. Usklađeno. Harmonično. Upravo kakvo treba biti.

Bullseye!

Anegdotalno 😉 „Ovo je fino kiselo“ reakcija je moje žene koja vino uglavnom ne može smisliti, a osobito vina s makar minimalnom osjetnom kiselinom.

Pretpostavljam, kad stvari pripremiš i napraviš kako treba, usprkos svih izgleda, ishod (ne) može iznenaditi 😉 Bravo za Bolfana!

NLP-35x35_PREVIEW

Jedna misao o “Bolfan, Rose, 2013.

  1. Filip 29/07/2014 / 17:47

    Odlično sjeo uz rižoto sa škampima:;) Rozo & roze. 😀

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s