Solum, Cabernet Sauvignon, 2013.

Cijena: 79,90 kn

Solum_Cabernet Sauvignon_2013Na oko jasna transparencija. Cherry pie with cherry on top, vanilija od bačve ugodna i nešto topline (13% alc.) na višoj temperaturi konzumacije, kad se ugrije u čaši.

Arome su nježne, suzdržane, ali dominantno voćne. Nema onog tijela prethodnih berbi, ali to tijelo je čak opterećivalo. Ovo je uravnoteženije vino, s food friendly kiselinama hladnijeg karaktera. Skoro prodorna svježina, fluidna tekstura i za pojmove domaćeg konzumenta, lagano tijelo, zahvalni su za solo pijuckanje kao i uz pečenu kobasicu.

Jer lagano ne znači „tanko“. Struktura je čvrsta, vino se dosad već opustilo, smirilo, produbilo i zaokružilo. Posebno s vremenom u čaši postaje hladni „čaj“ od šipka i sušenih šljiva i brusnica.

Uz predjelo, uz glavno jelo i uz tvrdi parmezan sir – podjednako zahvalno i, da nije jedne naporne gorkaste note u retru, bio bi mi ovo najuspješniji Solum Cab dosad.

Za razliku od Chardonnaya, sve Solum Cabove doživljavam istovjetnim, uz varijacije na temu ovisno o obilježjima berbe, ali te razlike koliko bile primjetne, zapravo su efemerne. Potpis autora ovdje je najistaknutije obilježje.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s