Solum, Cabernet Sauvignon, 2013.

Cijena: 79,90 kn

Solum_Cabernet Sauvignon_2013Na oko jasna transparencija. Cherry pie with cherry on top, vanilija od bačve ugodna i nešto topline (13% alc.) na višoj temperaturi konzumacije, kad se ugrije u čaši.

Arome su nježne, suzdržane, ali dominantno voćne. Nema onog tijela prethodnih berbi, ali to tijelo je čak opterećivalo. Ovo je uravnoteženije vino, s food friendly kiselinama hladnijeg karaktera. Skoro prodorna svježina, fluidna tekstura i za pojmove domaćeg konzumenta, lagano tijelo, zahvalni su za solo pijuckanje kao i uz pečenu kobasicu.

Jer lagano ne znači „tanko“. Struktura je čvrsta, vino se dosad već opustilo, smirilo, produbilo i zaokružilo. Posebno s vremenom u čaši postaje hladni „čaj“ od šipka i sušenih šljiva i brusnica.

Uz predjelo, uz glavno jelo i uz tvrdi parmezan sir – podjednako zahvalno i, da nije jedne naporne gorkaste note u retru, bio bi mi ovo najuspješniji Solum Cab dosad.

Za razliku od Chardonnaya, sve Solum Cabove doživljavam istovjetnim, uz varijacije na temu ovisno o obilježjima berbe, ali te razlike koliko bile primjetne, zapravo su efemerne. Potpis autora ovdje je najistaknutije obilježje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s