BIBICh, R6 reserva, 2011.

Cijena: 75,50 kn

BIBICh_R6_2011Nikad se nisam raspitao je li ovo „field blend“, ali tako djeluje 😀 Babić, Plavina i Lasina neodvojivi. Spoj koji ispunjava jednostavnu definiciju gušta više od ijednog dostupnog Babića, Plavine ili Lasine kao monovarijetalnog vina, a doista ih već ima fenomenalnih.

Isprva samo stara bačva i višnja maraske, ali uskoro tako dobro reagira u kontaktu sa zrakom, da nije lako izdvojiti zbog čega mi se sviđa. Da li zbog pravog tanina koji je zrnat, a sočan, topi se polako kao suhi snijeg na čizmi ili uglazbljenih voćnih kiselina u suhoj strukturi s 13% alkohola… dobro, krvavo, zemljano. Već duže vrijeme osobni favorit podruma Bibich. Naprosto djeluje cjelovito i „autentično“, čarobni kaleidoskop skradinskog vinogorja.

S aktualnim rastom dolara, amerikancima još pristupačniji. A nama će biti bolji neki kalifornijski globalni projekt za još više novca.

Jedna misao o “BIBICh, R6 reserva, 2011.

  1. patti 03/02/2015 / 10:00

    U nedostatku konkretnijeg komentara, pada mi na pamet jedan potencijalni joint venture, vezan na ova dva zadnja vinska posta tj. vinarije Bibić i Trapan, pod nazivom: ”BibiChe Cuvee” 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s