Trapan, Che (2012.)

Cijena: 149,98 kn

Trapan_Che_2012Mnogi bi da dobiju ovako prodorno crveni pjenušac u čašu isprva pomislili na banalnu površnost vina s prenaglašenim i neuvjerljivim voćnim aromama i dosageom s malo više šećera.

Miris odmah otklanja takvu pretpostavku jer miriši na pršut. Ne na dim, već na meso. Također na suhi šipak, onaj od kojeg se pravi čaj, a ne „nar“.

U ustima je još suroviji. Sirov Teran koji je izraženo kiseo. Ipak, očekujem da će se već krajem godine uspostaviti, kao i kod izdanja 2011., uravnoteženost u kojoj će ova sada metalna kiselina podržavati voće iz dubine.

Tada bi se ostvario hedonistički imperativ, a trenutno mogu uživati u naglašenoj čvrstoj i prodornoj, aperitivnoj prirodi najuvjerljivije šumske jagode. Sitan, tvrd, a delikatan bijeli plod, krhke crvene opne pod prstima.

Tada bi i indifirentnija nepca mogla doživjeti zero-dosage mjehuriChe, kao pikavu teksturu koja potencira bobicu u čaši. Sada, baš volim ovu energičnost koju utjelovljuje. Čak ne kao aperitiv, već kao digestiv 🙂 Da pojedeš medvjeda skupa s krznom, nakon ovog bi mogao još malo ombola.

Da ne zaboravim, osobno ne bi forsirao Che drito iz frizera u čašu. Naprotiv, uživao sam u njemu bliže sobnoj temperaturi. Njegova je osvježavajuća priroda puno dublja od rashlađenosti i gaziranosti. Te kiseline koje ima ne bi uništio ni da ga prokuham 😀 A opet, ideja terana kao bazne sorte za pjenušac je genijalno jednostavna…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s