G&J vina, Tvoja krv i moja, 2012.

Cijena: 163,00 kn

G&J_Tvoja krv i moja_20122 i pol sata dekantiranja za katran na nosu… zatvorenost i koncentracija višnje plus začinjenost, uglavnom, vanilije.

Nazivu vina unatoč, više je voćnosti nego „okusa krvi“. Senzacija koja podsjeća na metalno-slankasto-mineralan okus krvi izostaje, isključivo snaga voća ostaje. Kladim se da je to dobra vijest većini publike ovog vina, ali se tako ne izdvaja od očekivanja Cabernet-Merlot inkarnacija vinogorja Benkovac-Stankovci.

U ustima je ostvaren balans, višnja, kiseline, nisu „hladne“, jesu „prpošne“… vino je ozbiljno suho, s dobro uklopljenih 14,2 % alkohola, dok su tanini trenutno drvenasti i još tvrdi i nezreli.

Srećom, vino nije „ograničeno“ koncentracijom, s vremenom se otvaraju i drugačije senzacije, čak određena herbalnost. Koncentracija, čudilo bi me da je nema 🙂 ali ovdje iznenađuje da unatoč skoro ljepljivoj ekstraktnosti, postoji kompleksnost koja se oslobađa s vremenom i vino postaje uzbudljivo.

3 misli o “G&J vina, Tvoja krv i moja, 2012.

 1. torro 18/03/2015 / 01:18

  Ovome treba jos najmanje 2-3 godine u boci, kiseline strše do neba,bar za moj ukus. Sutradan ostatak u boci je bio pitkiji. Šteta je otvarati ovo sada

 2. Kresimir 19/03/2015 / 08:43

  Vjerojatno nije fer pitati, bez da se proba vino, ali koja je ciljana grupa ljudi, za ovo vino? S ovom cijenom, cini mi se, kao jos jedno, vino za Zagrepcane!?

  • vinopija 19/03/2015 / 17:24

   To je mala butikna produkcija čini mi se. Maloprodaja niti kroz specijalizirane kanale nije neka opcija. Vjerojatno samo zbog cjenovnog pozicioniranja dok se plasman odvija na mjestu konzumacije, restoran u ovom slučaju. Inače mi se ne uklapa u obrazac famoznog “vina za purgere” osim cijenom, priznajem. Zaslužuje po nekoj mojoj procjeni ipak više pozornosti (neovisno o cijeni) od ignoriranja i s vremenom me zaista zanima u što će se pretvoriti…
   Taj infanticid me nekad nije toliko opterećivao, ali dosta vina je puno prerano stavljena na kakvo takvo tržište, a ta praksa nije samo kod nas, dapače… potpuno drugačija priča, ali baš danas jedan prerano otvoreni švicarac (Valais), Nuance Noire 2012 vinarije Magliocco… ugl. toliko prekrasno vino koje je još praktički mošt. Smiješno. Šteta. Drago mi je da sam ga doživio u ovoj fazi, ali razlozi zbog kojih mi se svidjelo tek će se pokazati, a oni nisu u nikakvoj korelaciji s pretpostavljam vrlo prozaičnim povodima puštanja konkretne etikete u promet.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s