Tonković, Kadarka Rose, 2013.

Cijena: 780 rsd

Tonković_Kadarka Rose_2013Koliko puta se Horgoš spomenuo u vijestima ovih dana bilo bi oportuno izmijeniti naziv Bačkih vinograda u Horgoške 🙂 Međutim su Bački vinogradi zapravo naselje pokraj Horgoša, oboje na vrlo specifičnom podneblju tzv subotičko-horgoške peščare, gdje vinarija Tonković uzgaja sortu Kadarka s kojom pravi monosortna vina u nekoliko izvedbi. Jedna od njih je i rose.

Ne otvaraš suhi rose s 14% alkohola godinu i pol nakon punjenja da bi odmah zario nos u čašu. Polako, neka uhvati zraka. Nisu svi rosei isti 😉

Ono Kadarki što sam probao u životu i inače se postepeno intenziviralo na mirisu i okusu. Tako i ovaj rose. Šumske jagode i šipak u mirisu, zrelost i mirnoća na nepcu. Ovo vino ne igra na svježinu da bi mu smetalo što je dvije berbe unatrag. Naprotiv! Tek sad se ponaša lijepo. „Tonković Kadarka u rose izdanju“, prepoznatljiva i na slijepom kušanju.

Vino mekoće i sočne punoće. Arome crne murve, odnosno duda. Tamne i opojne, samo bez bljutave slatkoće. Trešnje i ribizl.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s