Vezak, Graševina kvalitetna, 2017. vs. Vezak, Graševina vrhunska, 2017.

Cijena „kvalitetne“ Graševine: 27,98 kn

Cijena „vrhunske“ Graševine: 57,98 kn

Nikako se ne mogu natjerati da po policama supermarketa tražim neke nove Preporuke, ali nakon billboard kampanje za Vezak nisam odolio iskušenju. Vezak nije niti prezime niti položaj niti išta osim fantazijskog imena osmišljenog za ovu liniju Vinarije Daruvar u Badelovom portfelju. Potrebna je valjda odlučnost male Sadako da sve te ždralove kojih je sigurno puno preko nekoliko tisuća polijepljeno na sve te boce s navojnim čepovima, pozicionira kao „Vezak“. Ako nekoga sami naziv automatski ne asocira na „povezivanje“ i „tradicionalni slavonski vez“ taj valjda nije popio dovoljno „Vezaka“.

Sama činjenica da ista vinarija iz istog godišta plasira „kvalitetno“ i „vrhunsko“ govori da još uvijek ima ovaca za šišanje u ovim krajevima, ali ajmo vidjeti. Uvijek postoje iznimke i možda je vino stvarno dobro…

„Kvalitetno“ odmah po otvaranju pokazuje oštrinu na nosu koja sigurno nije od 11,5% alkohola i neke naglašene tropske senzacije. U ustima je prazno, srećom barem suho, pa barem nakon gutljaja nemam osjećaj da pijem Traubi sodu.

Beskrvno. Beskarakterno. Bezlično.

Površna, lažna slankastost je primjer slanosti koja NIJE mineralnost.

Graševina? Uglavnom, ovo vino bi moglo biti iz bilo koje sorte. Ne nužno grožđa.

Otvaram dvostruko skuplju „vrhunsku“ graševinu Vezak…

Još gore !!!???!!! Ovdje je skrivena prezrelost dominantna nota. Toliko izobličeno i istehnicirano vino dugo nisam probao. Iz kvalitetne barem možeš napraviti kakav takav gemišt. Ovo nije za ništa.

Izbjegavam Beljsku graševinu jer mi kao nije uspjela baš, a koja je druga dimenzija u usporedbi s ovim, Agrolagunu da ne spominjem. Dakle ovo je nova razina. Ne znam što su u Badelu mislili, ali Vezak je totalni Bezvezak. Pas mi inače pije blatnjave lokve ako nema ništa bolje, ali ovo nije htio ni pomirisati (pogledati video).

2 misli o “Vezak, Graševina kvalitetna, 2017. vs. Vezak, Graševina vrhunska, 2017.

  1. Kacavida 09/10/2018 / 16:57

    Ja sam i dobro prošao

  2. vinopija 09/10/2018 / 17:00

    😀 Nije to za usporedbu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s