Komarna 7 Plavac mali, 2016

Cijena: 19 USD

Blend Plavaca s Komarne proizveden ekskluzivno za Croatian Premium Wine Imports iz Bostona. Naziv „Komarna 7“ opravdan je okolnostima da je svih 7 vinara s Komarne dalo svoje vino u blend, školovan u podrumima Terra Madre. Prvi put sam na Vinima Dalmacije u Splitu prošle godine imao priliku probati i vina malih proizvođača poput OPG Deak i dvije braniteljske zadruge, dok su Terra Madre, Sv.Roko (Saints Hills), Volarević i Rizman već prepoznatljive ikone Komarne.

Međutim, nešto još više opravdava naziv Komarna 7 Plavac mali. I u ovom se vinu potvrđuje Komarna kao specifičan i značajan terroir za Plavac mali. Uostalom, malošto osim Plavca uopće i može preživjeti surove uvjete Komarne, ne samo zbog jakog sunca, već i sastava tla, (ne)zadržavanja vode i dr. „Tlo“ zapravo zvuči neuvjerljivo kad si suočen s kamenom goleti vinograda Komarne.

Ali nijedna kadulja ne miriši tako uvjerljivo. Kako u vinogradu tako i u vinu. Uz herbalni potpis, voćni spektar je također specifičan, rogač i suhe šljive, ali bez ukuhanosti. Dašak herbalne svježine djeluje uvjerljivo u cjelini dok se suhi stisak sitnih tanina otapa zahvaljujući optimalnoj zrelosti Plavca Malog.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s