Baraka, Prisbus Riserva, 2015.

Cijena: 165 kn

Napokon, manje je više. Bila bi linija manjeg otpora napraviti još jedno „big&bold“ vino. Bilo bi i lakše to ostvariti u uvjetima Bordeaux blenda Šibenske klime.

Prvi Prisbus bio je masivan i mastan, pravi monument maturitetu 🙂 i kao takav prepoznat i pretpostavljam zahvalan u prodajnom smislu jer, unatoč neočekivanoj pitkosti u kontekstu, pružao je instant zadovoljstvo na prvu loptu, nešto što publika prepoznaje i plaća proporcionalno gramaturi ekstrakta.

Suštinski drugačijeg balansa od 2013. je aktualni Prisbus Reserva 2015. Umjesto sladunjavosti vanilije, začin drva je osebujniji i trenutno asocira na duhan i cedrovinu. Već iz mirisa je jasno da nema nimalo džemastosti, a stanovita vibrantna, uzbudljiva nota intrigira… Na nepcu je to svježa višnja, toliko uvjerljiva da se čini kao da je malo Babića oplemenilo blend. Međutim, potpis podneblja nosi i herbalno-zemljani okus koji traje nakon gutljaja, nakon svog dominantnog tamnog voća dok kožnati tanin na nepcu prati hladne kiseline u mrtvoj utrci u kojoj 13,1% alkohola, srećom, uopće ne sudjeluje.

Jedna od 1693 napunjene butelje dragocjene tekućine koja će se možda teže plasirati jer je manje opulentna od 2013., ali je daleko veće vino.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s