G&J, Tvoja krv i moja, 2015.

Cijena: 184,50 kn

Ponekad je ljubav dovoljna. Ljubav Gina i Jadranke prema vinu pokazuje kako ne trebaš imati ni podrum ni vinograde da bi ostvario nešto značajno.

Ljubav i strast, potrebna spoznaja i neophodna oprema očito jesu dovoljni da nastane „Tvoja krv i moja“, kupaža Merlota i Cabernet Sauvignona uzgojenih u specifičnim uvjetima Nadinskih vinograda.

Međutim, prošlo je dovoljno vremena od početnog entuzijazma i dogodilo se nešto više od blenda bordoških sorti. Koncentracija bobičastog voća u mirisu i okusu nije toliko napadna kao u prvim godištima. Utjecaj školovanja u drvu primjeren je očekivanom potencijalu i već sad djeluje doista otmjeno. Nema prezrelosti, uspostavljen balans na nepcu ostavlja živost i dinamiku.

Razina integracije drva, uklopljenost kiselina u skladu s taninom koji je sve usklađeniji svakim gutljajem, intenzitet i prisutnost koja ne opterećuje (13,7%), perzistencija i progresija na nepcu, svakim gutljajem sve dublje… poput zaljubljenosti 🙂

U 2015. „Tvoja krv i moja“ je plod sretnih oklonosti odlične berbe, stečene zrelosti i iskustva, čega ničeg ne bi moglo biti da su razum i opravdani strah prevladali slijepu zaljubljenost. Ljubav je ponekad dovoljna, ali je uvijek neophodna.

G & J, ne poznajemo se, ali hvala vam na ovom vinu.

4 misli o “G&J, Tvoja krv i moja, 2015.

 1. Alan 18/03/2020 / 17:57

  Dobra etiketa, fora priča….
  Još treba vino probati!

 2. Krešimir 18/03/2020 / 20:21

  O.K. Fora priča, etiketa… ali cijena!!! Morat ćemo svi pomoći i vinarima nakon ovog, a nekako bi radije pomogao Ivanu K. Ili Toniju ili Ro(c)kiju nego aspirantima koliko god dobri bili. Valjda će i oni naći kupce. Sretno nam svima bilo!

  • vinopija 19/03/2020 / 08:24

   Ma najgore je što je to jedna od povoljnijih Cro Bdx blend boca u svojoj kategoriji. Ali stoji da više nema te cijene koja će me šokirati jer su sve psihološke granice probijene.
   A kad smo već na psihologiji, za ovaj defetizam 🙂 bi komentirao da nas čeka zanimljivo vrijeme u svakom slučaju. Nadam se onom sretnijem

   • Krešimir 19/03/2020 / 13:28

    Ma nije bio defetizam. Činjenica je da su svi mali poduzetnici (čitaj: vinari) u banani i želio bi da čim više njih prebrodi ovu situaciju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s