Medea, Punta Greca, 2016.

Cijena: 230,50 kn

Tko prati ove stranice vjerojatno je primjetio kako najviše volim tradicijska, rustikalna, ponekad paradoksalna vina koja ruše stereotipe, ali koja često jedino rođena majka razumije.

Tko zna o čemu pričam, jasno mu je da se istarski Merlot s 15% alkohola tu teško uklapa…

Obzirom da Punta Greca 2016. nije ništa od gore navedenog, mora biti vanserijski uspješna u onome što je.

Istinski profinjeno vino. Mislim da vrlo namjerno dosad nisam koristio riječ „profinjenost“ u opisu vina. Došao je i taj dan.

Vino je podatno i meko, ali s vrlo konkretnim nastupom i notom terroirea, zapravo istarske crljenice vinograda koji i izgleda pedantno i posloženo poput apoteke. Tako se i utjecaj školovanja u drvu osjeti, ali filigranski, kao dobro pogođen začin teško odvojiv od cjeline.

Po boji je mlado, s ljubičastim obrubom i dok se kick svježine zarezuje, aroma se razlijeva nepcem. Prekrasan ples crvenog voća i fini granulirani tanin koji ne ometa nježnu teksturu.

Tijelo golemo, ali nimalo nezgrapno. Gipki gorostas. Dinamičan, živ. Klizi neprimjetno, a utisak besprijekorne uravnoteženosti traje. Moram priznati da me s ovim godištem Punta Greca osvojila. Respekt.

Nego, pustimo priče i pogledajmo što kaže statistika. Ovo je boca 003780 od 7980. Znači li to da je 7980 napunjenih ili je moguće da su neke bile napunjene, ali ih nismo pobrojali? Koliko je potrošeno od ovih 003780? Koji je onda omjer ukupnog broja napunjenih i nenanapunjenih u odnosu na popijene? Je li to prvi val ili drugi ili je već bio i treći?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s