Villa Sandi, Piave, Cabernet Sauvignon, 2005.

Cijena: 44,90 kn (07.07.2011.)

„The Piave river is very convenient and useful to Venice, this river is navigable from Ponte di Piave to Venice by boat, that bear wheat, wine and other wares.” prijevod zapisa s kraja 16. stoljeća.

Jedan od brojnih D.O.C.ova Italije, pa i regije Veneto, tradicionalno vinski kraj generacijama u kojem je u nekom trenutku očito posađena i ova internacionalna sorta.

Cabernet Sauvignon koji u čaši djeluje pomalo gusto i premda neproziran, prodorno rubinski crven. Po ničem ne odaje već očekivano pristojnu zrelost za konzumaciju.

Šnjof, šnjof?!? Na nosu bi također teško pretpostavio da vino nije mlado. Nakon početne zadimljenosti vrlo svježa voćnost izbija na površinu te profinjena floralnost, ljubičice…teško da je to zbog topline ili nečeg, ali nakon ovakva nosa očekivao bi znatno teže vino nego što slijedi. Srećom 😉

Srk, žvak, gut!?! Zanimljivo! Ne bi rekao niti da je polusuho kao što je jasno deklarirano na etiketi. Dojam je suhog vina, nešto slabije punoće nego što je vinska publika naučila od etikete na kojoj stoji Cabernet Sauvignon.

Aromatičnost se zato vrlo lako i simpatično prezentira, čak i ne traje osobito dugo jer u finišu gorkasti i skoro herbalni tanini preuzimaju dominaciju. Međutim, na nimalo agresivan način i vino zbog toga nije nimalo trpko…

Najvažnije su ugodno osvježavajuće vinske kiseline koje kao da donose i sitno bobičasto voće na nepcu te uz mentolasti efekt upotpunjuju zanimljivu strukturu ove Piave interpretacije „kralja crnih sorti“.

Drugačije i jako dobro. Zanimljivo kao samostalno i kao „začin“ uz hranu. Odličan QPR.

2 thoughts on “Villa Sandi, Piave, Cabernet Sauvignon, 2005.

  1. dinko-šminko 01/04/2012 / 13:18

    sada mu je cjena 30 kn u ducanu na Vukovarskoj, brijem da rasprodaju zalihe jer je vino u padu, no i dalje sasvim prisojan CS za te nofce!
    uboo za iste nofce i carrivali nero d’avola 2005 IGT iznenadjujuce dobro vino, topla preporuka i moj osobni best buy unazad neznam koliko.

    • vinopija 01/04/2012 / 15:24

      …i 45 je odličan QPR, a 30 kuna je stvarno odlična cijena za taj Piave, a i za NdA koji si naveo koliko sam čuo…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s