Korta Katarina, Pošip, 2010.

Cijena: 129,65 kn (studeni 2011.)

Nježna igra na nosu, utjecaj drva isprepleten sa zrelim voćnim i cvjetnim mirisima plus nagovještaj svježine vinskih kiselina.

Izrazito gladak, skoro kremozan „mouthfeel“… debela tekstura ispred koje su žive i dobro integrirane kiseline.

Vrlo zaokruženo, najintenzivnije pri sredini gutljaja uz kraći završetak od očekivanog, ali u ovom slučaju to je dobra vijest…

Unatoč nemalih 13,6% u vinu koje je doduše punije tijelom, još uvijek je vrlo nježno i elegantno, posebno u kontekstu Pošipa. Glicerol premazuje nepce, a neprimjetna „limunska“ kiselina ga čisti. Vrlo ziheraški i vrlo hedonistički. Bez greške.

Unatoč revijalnim naputcima o kombiniranju s ribljim menijem, osobno preferiram uz domaću piletinu s povrćem termički obrađenim toplim zrakom u pećnici, a riba jedino ukoliko je s nekim bogatijim umakom.

Također, unatoč komentarima o ne baš najboljoj berbi i za Pošip, meni je ovo vino iz nekog razloga čak i bolje od prethodnih razvikanih godišta! O.K. možda previše nalikuje za mene „idealnom“ Chardonnayu negoli Dalmatinskom bijelom vinu, ali valjda je zato i Pošip toliko „na cijeni“ 😉

Bila je to prava stvar za uljepšati zimsko sivilo. Loved it, 4.

One thought on “Korta Katarina, Pošip, 2010.

  1. wineandfood4u 14/12/2011 / 20:47

    …meni se svidio..još uvijek mi je njihova 2006. najbolje što sam pio od KK pošipa, ali i 2010. je tik uz nju..ako se dobro sjećam, alkoholi su nešto manji nego prijašnjih godina, voćnost je divno izražena a kiseline solidne..

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s