Janko, Zavet, Cabernet Sauvignon+Merlot barrique, 2008.

Cijena: cca 7 EUR kod vinara (studeni 2011.)

Datum punjenja: 10.10.2010. Kad ovako vidim datum uvijek se pitam gdje sam bio i što sam radio tog dana 🙂 Sa sigurnošću znam što sam radio koju godinu nakon flaširanja Zaveta. Otvorio butelju i dekantirao je nekih 90 minuta.

Vizualno je već drugačije od „Zapisa“, za jednu nijansu transparentnije, s jednakim jarko crvenim odsjajem…

Isprva zatvorenije na nosu. Ne potpuno hermetično, ali nekako „stisnuto“ da ne otkriva puno osim da niti 90 minuta dekantiranja nije u potpunosti otvorilo vino 😉 Nešto oštrine dima, ponešto topline 13,5% alkohola, ali ipak sitno crno bobičasto voće te začinjenost i slutnja da Cabernet prevladava u kupaži…

Srk, žvak i gut!?! Hmmm… da sam ovo vino probao prije Zapisa, vjerojatno bi bio više oduševljen, ali i ovako je ugodno iznenađenje s jednako prisutnim kiselinama u strukturi s nešto slabijim tijelom, međutim sasvim dovoljnim da poljulja ravnotežu besprijekorne strukture.

Ali, kombiniranjem uz hranu… u ustima, crno je voće postalo crveno i premda se uz veću taničnost prezentira osjetno tvrđe u usporedbi sa Zapisom, ipak je iznimno dobro vino.

One thought on “Janko, Zavet, Cabernet Sauvignon+Merlot barrique, 2008.

  1. denis 23/12/2011 / 13:13

    trenutno najuspešnije Jankovo vino je sigurno Zapis Barrique, međutim, lično sam mišljenja da će nas Zavet za koju godinu sve prijatno iznenaditi, prestići Zapis i zasluženo se kvalifikovati kao jedno od top 10 crvenih vina u regionu. Svaka čast merlou, ali bordoška kupaža ipak daje malo više opcija

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s