Zagreb Wine Gourmet Weekend 13.-15.04.2012.

Zagreb Wine Gourmet Weekend nasljednik je Zagreb Wine Gourmet Festivala koji se uvijek trudio imati čim jaču inozemnu ponudu izlagača što bi pametan vinopija trebao znati cijeniti.

Festival je postao Weekend, dobio još jedan cijeli dan, gomilu dodatnih sadržaja i još uvijek okuplja najviše inozemnih izlagača od svih Hrvatskih festivala.

Ali, možda najintrigantnija novost je mjesto održavanja – Gliptoteka i susjedni Centar Kaptol. Moglo bi biti izvanredno i jedva čekam vidjeti kako će to funkcionirati. Službene stranice http://www.zagrebwinegourmet.com pružaju više informacija, premda slutim kako je većina vas koji pratite ove stranice već informirana.

Ove godine i meni se ukazala prilika da organiziram nešto u sklopu festivala. (http://www.zagrebwinegourmet.com/vodjene-radionice) Kladim se da će moja radionica biti planetarni pederbal jer još nisam upoznao ženu koja voli teran 🙂 Nadam se ipak da će se odazvati čim veći broj onih koji „ne vole teran“. Ukoliko u ovom odabiru ne pronađu niti jednog favorita onda im ne mogu pomoći 😉

Odabir vina odnosi se na Terane koji se mogu kupiti u Hrvatskoj i koji prema mojem odabiru zastupaju pojedine regije, od južne Istre preko Poreča, Buzeta do Bujštine uz jedan izniman Kraski Teran na kraju za komparaciju:

 1. Trapan, Ruby rose 2011.
 2. Ritoša, Teran 2010.
 3. Terzolo, Teran 2009.
 4. Piquentum, Rouge 2009.
 5. Benvenuti, Teran 2008.
 6. Coronica, Gran Teran 2007.
 7. Degrassi, Terre Rosse Teran 2005.
 8. Zidarich, Terrano 2009.

Ali to nije sve 🙂 Rijetki su imali prilike probati Bakin, delikatesu Pazinske AZRRI, salamu od mesa boškarina s teranom koja će biti poslužena sudionicima radionice.

Sudjelovanje je besplatno za sve posjetitelje Zagreb Wine Gourmet Weekenda, ali ukoliko se nalazite na popisu prijavljenih. Maksimalan broj sudionika je 32, a prijaviti se možete na vinopija@xnet.hr

Veselim se prilici za druženje! Ukoliko predviđenih 60 minuta neće biti dovoljno, Wine Gourmet Weekend traje još cijelu subotu i nedjelju 🙂

3 misli o “Zagreb Wine Gourmet Weekend 13.-15.04.2012.

 1. vinopija 12/04/2012 / 17:41

  Zahvaljujem svima koji su rezervirali svoja mjesta na radionici i objavljujem kako su sva mjesta popunjena.

 2. avc 13/04/2012 / 18:44

  Da čujemo dojmove! (a može i malo o festivalu)
  Za nas koje nismo prisustvovali…

  • vinopija 16/04/2012 / 09:45

   obzirom da sam se vratio u donekle normalan ritam… spremim raport čim se dobijem 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s