CUJ Kraljević, Rose, 2011.

Cijena: 61,75 kn (srpanj 2012.)

„Cuj da ti rečem“, Kraljević ima odličan rose 😉 Polusuho ružičasto vino dobiveno je iz sorata Hrvatice, Terana i Merlota.

Pink ružičasto i rashlađeno miriši kao sladoled od jagode ili maline, ali ne „mliječni“ već „vodeni“ sladoled. Dakle, vrlo osvježavajuće arome. Mirišljava strana Terana ono je što zapravo dominira nosom koji nagovještava rose moderne, raskošne strukture.

U ustima se čini dosta blizu suhom. 13,5% alkohola eventualno može registrirati tek prazan želudac. Čini mi se nekako rudimentarno, pomalo i oporo, ali u cjelini jako ugodno. Lepršava struktura pruža osvježenje uz oprez od skrivenih alkohola.

Posjeduje stanovitu tradicijsku suzdržanost, ne sjeda na nepce kao da ližeš trodnevnu bradu (nije da sam to ikada učinio niti kanim ali činilo se kao zgodna ilustracija „gaziranosti“ koja zna pratiti rose vina).

Divlja ruža. Prava Rosa Salvaje ;-P Možeš se koncentirati na trnje, a možeš i na cvijet. Jednako tako je doživljaj isprva neugledan, a zapravo neodoljivo raskošan kad malo bolje zagledaš.

Da ne zaboravim 😛 kombinacija s Pikantino bakalarom bila je izvrsna ideja, tnx Luka!

Jedna misao o “CUJ Kraljević, Rose, 2011.

  1. buonsangue 25/08/2012 / 19:30

    For the record, rezultati kontrolne inspekcije u zadnjih tjedan-dva: Cuj bezvezast; Tomaz i Degrassi dosta OK; Trapan Ruby 2011 osjetno bolji no ikad do sada, bolji od kompletne konkurencije, i opcenito odlican, u kontekstu i shire.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s