Antunović, Postup, 2010.

Cijena: 69,98 kn u Vrutku (rujan 2012.)

http://www.vrutak.hr/product.aspx?c=0&p=317981

Pamtim ovo vino kao prvi Postup ispod 100 kuna koji se pojavio u maloprodaji. Danas ima i drugih Postupa ispod te psihološke granice, ali Antunovićev je još uvijek najniže cijene. Da li je najpovoljniji to ovisi i o sadržaju butelje, a u tom smislu znale su se događati oscilacije i unutar istog godišta.

Makija, tamjan, dim… zrelo voće i vrlo blaga rustikalnost.

U ustima očekivana zrela voćna slatkoća i skoro gumeni tanini nastupaju istovremeno, isprepliću se u strukturi suhog Plavca Malog s prestižnih Peljeških položaja Postupa.

Puno, ali pitko tijelo, uravnoteženo vinskim kiselinama.

Postupnost nije odlika Antunovićevog Postupa 🙂 Sve je odmah tu. Drži te za jezik i zube. S vremenom će možda postati kompleksnije, ali danas je to prirodni tranquilizer s 14,6% alkohola, neočekivano uspješno uklopljenih doduše. I to je sve skupa jako dobra vijest, a osobito za 70 kuna MPC. Vjerujem da bi vino na slijepo prepoznao kao Postup, a to nešto znači.

Rudimentarni „farbač jezika“, ali uvjerljiv! Tamnoljubičasti aftertaste koji traje koliko treba. Izvrstan QPR u svojoj kategoriji! 86

2 misli o “Antunović, Postup, 2010.

  1. putnik 28/09/2012 / 21:37

    Antunović radi neka zaista dobra vina, ovaj postup je svakako jedan od njih. Meni lično kod ovag postupa zaista ništa ne fali, a može se nositi i sa nekim dosta skupljim imenjacima. Prvi ispod 100 kuna, toliko zvuči čudno da deluje čak i nestvarno, ali zbilja je tako. Što ga čini nenadmašnim kada je odnos uloženo-dobiveno u pitanju. Njegovih 14,6% deluje dosta dobro uklopljeno u celu priču. Vinopijin opis je zaista na mestu i možda na najbolji način opisuje isti “puno ali pitko”.

  2. Ivo 13/10/2012 / 12:25

    Upravo pijuckam jučer otvorenu butelju i malo je reći da je best buy, vino mi je fenomenalno!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s