Adžić, Zweigelt, 2009.

Cijena: 51,13 kn (rujan 2012.)

Adžićev litreni Zweigelt po cijeni koja se očekuje u litrenoj ponudi fenomenalna je vrijednost za novac uz uvjet da je konzument upoznat sa osebujnim karakterom sorte. Je li onda buteljirani Zweigelt iz 2009. ambicioznija ponuda vinara?

Adžić je na svu sreću prizemljio doživljaj. Rezultat je vitalan i skladan Kutjevački Zweigelt, izražene osobnosti u vidu jedinstvenog aromatskog profila kakav bi očekivao od sorte.

Crni ribizl, kupine i plod šipka izmješani u teglici zemlje za sobno bilje 🙂 Specifični biljni karakter voćne aromatičnosti.

Interesantno suh, prodorne ekstraktnosti sa žilavim, vibrirajućim kiselinama koje su se savršeno uklopile u rustikalnu vinoznost. Istovremeno vrlo čisto, skoro sterilno, spremno za oplemenjivanje neke kuharske inspiracije u visokoj gastronomiji, prije nego divljač vulgaris. Ali, ne bi odbio gulaš od vepra uz ovo vino 😉 Premda mu je sjajno društvo pravio domaći (ne preljuti) kulen.

86 Dovoljno pitke sočnosti bez „parfimiranosti“ uspijeva prevladati mesnu gozbu 🙂 Ništa spektakularno, ali razina gušta neizmjerno visoka.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s