Polesina, Oro Istra

Cijena: 45,50 kn (listopad 2012.)

Oro Istra. Etnograf bi mogao pomisliti kako se misli na makedonska ora i čočeke 😉 Dvojezična „Istra“ uz „oro“ može značiti samo jedno – zlato, odnosno najslađe grožđe Istre. Muškat podruma Polesina nepretenciozno je polusuho vino sorte Muškat, tradicionalno cijenjene u Bujštini.

Najčešće vinificirano kao slatko ili poluslatko vino, prosječnom je konzumentu skoro prava rijetkost naići na polusuhi, a osobito suhi Muškat.

Najveći gušt je u tome što će i najsuši Muškat biti slastan, prividno puno slađi nego što će to analize potvrditi. Tako je i s Oro Istra. Nepogrešivo muškatni nos, aromatika slatkog grožđa uz nešto manga i ananasa doduše…

Vrlo ugodne kiseline čine doživljaj ugodno reskim s muzirajućom teksturom 😉 Breskvasto i mareličasto u ustima poprima formu koja klizi nepcem bestežinskom lakoćom.

Za razliku od slatkih muškata, ovakvo vino neusporedivo je zahvalnije na stolu. „Preobratitelj“ koji pretvara normalne ljude u vinske zanesenjake 😀 84. Ima li čega lošeg u uživanju u rashlađenoj trivijalnosti? Pitanje koje je, naravno, retoričko.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s