Trs, Traminac, 2010.

Cijena: 49,98 kn u Vrutku http://www.vrutak.hr/product.aspx?c=0&p=323490

Jesenska hladnoća idealna je kulisa i za tramince, a Srijem je odavno pravo mjesto za vinograde traminca odakle dolazi i ovo aktualno godište vinarije Trs. 2% deklariranog alkohola manje u odnosu na prethodno godište i bar 2% još bolje vino.

Na nosu je vrlo karakterističan suhi Traminac (deklarirano polusuh), izrazito aromatičan s naglašenim orašastim plodovima.

Vino je prilično „uljasto“ premda ne toliko koliko to zna biti u ekstremnijim primjerima Srijemskog vinogorja, punog je tijela uravnoteženog kiselinama odlično uklopljenim u polusuhu strukturu. Retronazalna gorčina u skladu je s orašastim aromatskim profilom i nimalo ne smeta.

U cjelini izrazito ugodno iskustvo. 86. Puno, međutim bez težine. 13,3% alkohola. Vrlo pogođeno vino. U jednom trenutku natjeralo me da zabilježim „Slavonski Chardonnay s aromama Traminca“ i s egzotičnom osvježavajućom notom reske kruške.

Svakako je Srijem poznat po Tramincu, ali ipak ostajem ugodno iznenađen ovom buteljom. Pravi Traminac koji ne trpi neko drugo vino za stolom 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s