P.O.Poje, Vina Bunčić, Voščice Plavac Mali, 2012.

Cijena: 70,00 kn

Bunčić_Voščice_crno_2012Voščice su polja na jugoistočnom dijelu Visa i položaji superiornog terroira. Duboki pijesak sa slojem finog šljunka u topsoil-u.(tnx Tvrle)

Ljubičasti odsjaj neprozirne tekućine odaje mladost. Čim je natočena, čaša je već „zaprljana“ životom. Pokušao bi to opisati kao doslovnu tjelesnu, fizičku prisutnost. Raritetno životan Plavac. Koncentracija. Bomba. Koja eksplodira u čaši u slow motionu…

Mladosti unatoč, istinski kompleksno. U smislu da se mijenja, izvija, proteže, prilagođava ambijentu. Divljenje i čuđenje onome što je i onome u što bi se moglo razviti nekako je jedino što preostaje. Hladne kiseline kao da je s ne znam koje nadmorske visine, a južnjačko toplo tijelo donosi „vruće srce“, ali s prirodno uklopljenih cca 15% alkohola.

Uporni tanini neprimjetno prate doživljaj i dodatno „isušuju“ nepce… U cjelini, potpuno luda struktura koja se nekim čudom bez problema drži na hrpi i donosi apsolutan soil-to-glass transfer. Volio bi probati kroz godinu dana. I za deset godina još više. 89-91 🙂

2 misli o “P.O.Poje, Vina Bunčić, Voščice Plavac Mali, 2012.

  1. buonsangue 24/04/2013 / 17:50

    “Voščice su polja na jugoistočnom dijelu Visa i položaji superiornog terroira. Duboki pijesak sa slojem finog šljunka u topsoil-u.(tnx Tvrle)” ___ Tek toliko, da ne dodje do zabune: tlo cak ni na toj mikrolokaciji nije potpuno homogeno: postoje bolji i slabiji dijelovi. Bolji dijelovi, kao npr onaj na kojem se nalazi vinograd iz kojeg se dobiva ovo vino, imaju spomenuti profil.

    • clemens 25/04/2013 / 08:41

      @buonsangue nadam se da pripremaš opširan blog post o viškom teritoriju 😉 (iako mi je zapravo jako zanimljivo prikupljati ove fragmente znanja koji se povremeno pojave u komentarima)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s