Coronica, Teran, 2011.

Cijena: 75,50 kn

Coronica_Teran_2011Ne računajući Gran Terane, godište 2011. prvi je „regularni“ Coronicin Teran nakon 2006. Teran 2006. meni je bio sjajan, često čak i draži i pristupačniji gušt od Gran Terana. Vino koje je 5 godina nakon berbe bilo bolje nego u trenutku puštanja na tržište.

Imao sam priliku na predstavljanju Dana šparoga probati i uzorak terana iz bačve u neoznačenoj butelji, vina koje će postati Gran Teran 2011. i koje će još dugo dozrijevati u podrumu. Oduševljenje i sreća nikad veći što se mene tiče. Klasa.

Što se dozrijevanja Terana tiče i načina školovanja, nekako se stvara polaritet između Inox Terana i Terana iz drva… Osim što smatram da je oboje ispravno, ne samo u smislu da što vrijedi za jednoga ne vrijedi za drugoga, Coronica je taj koji radi oboje. (barem mislim da je „regularni“ „bez drva“). Oboje jednako uspješno.

Teran 2011. trenutno na nosu prezentira predivno voće s malo „cvijeća“ i malo „papra“. Intenzitet i pojavnost idealna u cjelini.

U ustima karakterno vino iz očito uspješne berbe za istarski teran 😉 Mlado, ali već vrlo homogeno. 12,9% alkohola s punoćom koja traje. Završetak koji nije samo dug, već traži još. Balans uspostavljen prirodnom acidičnošću sorte koja je s ovom berbom idealno uklopljena. Skoro kao da prvi put pijem Teran. I ponovo otkrivam čudesnu energiju koju prenosi. 88+

Resko voće i minerali iz pozadine, ovaj put na neobično elegantan način. Napravio sam savršeni ragu s tjesteninom i ovaj Teran ga je učinio još savršenijim 😉

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s