Jerković, Chardonnay, 2011.

Cijena: 50 kn

Jerković_Chardonnay_2011„Vidi što sam ti uradio od Chardonnaya mama“ Limunski Chard 🙂 Svjež, a nije „oakless“. Doduše, ne vjerujem da je vidio drva, ali nije naglašeno „reduktivan“, stisnut, prerano ubran i sl. Ako ga se konzumira rashlađenog, ima isti osvježavajući naelektrizirani efekt kakav stvara Kujundžuša iste kuće.

Kako me zanima nešto više, puštam da se malo ugrije u čaši što usred ljeta nije teško.

Chardonnay Jerković style 🙂 Na nosu, kladio bi se da sam registrirao i maslac 😉 Stvarno neobično, Kujundžuša plus punoća, kao da jedem korabu koju nikad nisam volio, ali mi se nekako sviđa i ne mogu prestati. A zubi trnu 🙂

Dok Kujundžušu možeš čak piti i solo, Chardonnayu treba jelo! Pirjano povrće u mojem se slučaju spojilo baš jako dobro. Pitak imotski Chard postao je još pitkiji, sve nepravilnosti i začudnosti u strukturi ispunile su sve rupe.

Nije vino za slijepe testove 29 Chardonnaya u nizu. Moraš cijeniti Jerkovića da bi i ovo vino zavolio. Međutim, je li to vino koje bi “kupio ponovo” za 50ak kn? Da.

Jedna misao o “Jerković, Chardonnay, 2011.

  1. amater 02/08/2013 / 17:02

    Eh, da, tu je problem. Ja nisam registrirao taj “osvježavajući naelektrizirani efekt kakav stvara Kujundžuša”, pa je moj dojam bio nešto slabiji. Moram priznati i da smo ovo pili u većem društvu, nakon 6 butelja kujundžuše. Kad smo ovu rastočili svima, nije bilo šanse za popravni. A maslac je tu, nema sumnje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s