Antunović, Premium Graševina, 2010.

Cijena: 90,00 kn

Antunović_Premium Graševina_2010Zlatnožute jabuke i dunje valjaju se u čaši… Erdut nije ni Baranja niti Ilok, a za vina Jasne Antunović Turk niti to nije dovoljno specifična odrednica.

Intenzivno voće, ali vrlo jasno, unatoč neobičnom osjećaju blage „maceriranosti“, osjećaju omekšanosti aroma, ali i bez imalo prezrelosti, bez botritisa, bez drva koje bi se osjetilo…

Gutljaj bez raskoši koju nagovještava miris. Ali zato je tu disciplina i pitkost. Tim više iznenađuje deklaracija polusuhog vina. Zbog izražajnih zelenih kiselina, ostatak sladora uopće se ne osjeti. Vjerojatno neka granična vrijednost. Dakle, ne čini se niti da stvara „lažnu punoću“ i premda je aromatičnost izražena, samo tijelo s 11,9% alkohola namjerno nije nimalo masivno na što su nas naučili u vinima Podunavlja.

Osim toga, vino je najugodnije umjereno temperirano kad se malo opusti u čaši, što je općenito značajka ambicioznijih vina.

Drugačija, sofisticirana Graševina diskretnog tijela, intenzivnih voćnih aroma s osvježavajućom i zrelom stranom u nadigravanju i balansirana „ženskom rukom“.

Varijacija na temu Graševine. Stilski statement Jasne Antunović Turk. Like!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s