Antunović, Premium Chardonnay (sur lie), 2011.

Cijena: 100,00 kn

Antunović_Premium Chardonnay_2011Još jedan skok u Dalj 😀 Nadahnuti Chardonnay Premium linije Jasne Antunović Turk prava je šteta konzumirati prerashlađeno.

Vrlo kompaktna cjelina poput ove ne treba rasplesane trviijalne voćne arome. Treba postojanu, suzdržanu snagu. Voće je isprva „ciderovsko“, resko i zrelo, a doživljaj prvo vinozan, a tek onda voćan.

Mogao sam i trebao dekantirati vino. Kad se malo opusti i omekša, još uvijek će posjedovati sav svoj „naboj“. Cjelina se jako lijepo homogenizirala. Vino koje ispire zalogaj ujedno je i suhi začin koji oplemenjuje jelo.

Uživao sam u prodornosti ovog Chardonnaya, u vinu vrijednom čuvanja… za neki trenutak kada će umjesto prodornošću, zavoditi smirenošću, živahnim karakterom u koji se lako zaljubiti.

Da radim neki ludi line up Hrvatskih Chardonnaya, ovo bi vino moralo biti u njemu. Suho, 13,9% uklopljenih alkohola, nefiltirano.

3 misli o “Antunović, Premium Chardonnay (sur lie), 2011.

 1. ifke 25/10/2013 / 09:49

  U potrazi za štukama vrag me odnio u Dalj pa sam kod A. kupio baš ovo vino. Malo si me izNENADio ovim postom, očito vino nije probudilo alkopjesnika u tebi, a očito se i još liječiš od chard-pleksa… 🙂 Ma nije vino ni meni baš sjelo, jednostavno je svega previše, a premalo pitkosti (ne znam di si našo tolko voća). Al evo, jedan tipp kaj se tiče charda – Poletti 2012. Istrijani su pitkiji…

  • vinopija 25/10/2013 / 09:59

   pitkiji? pa onda je ultimat Jerković chardonnay! Naelektriziran poput Kujundžuše 🙂 Ko da se munje i gromovi prazne u tom vinogradu 😀 Pitak, a britak.
   Pa suhi Međimurac (ako ga nađeš), ko baza za pjenušac, skida zubnu caklinu da sline cure 😉
   Poseban je Solum Chard, to me baš zanima tvoje mišljenje. Šatro 😀
   Zdjela s onim Selection Chardom – mrak. Meni jako “pitak”, ali na drugi način ofkors.
   Ili si zainteresiran za opskurne neetiketirane “macerisane” chardonnaye Moslavine našeg druga Kosovca 😉

 2. Alejandro 25/10/2013 / 10:17

  opa Chard tasting zona…hm zona opreza 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s