Roxanich, Porco Rosso, 2011.

Cijena: 97,50 kn

Roxanich_Porco Rosso_2011Porco rosso je pad u „kazanče“, odnosno bačvu 🙂 Već prvi šnjof toliko je zanimljiv, a k tome božanstven i rustikalan. Vino je vibrantno, živo, razigranih voćnih kiselina. Cmok!

„Sirovo“, međutim uglađeno drvom i vinifikacijom općenito. Kao da je „poluprobavljeno“ s enzimima koji ulaze direktno u krvotok.

Crvena Istra… terra rosa za najmasniju i najzačinjeniju „prasetinu“ 😉 Porco, ali nije šporko. Unatoč diskretnom farmyard-u aroma i „mutnoći“. Nemirna i nefiltrirana moštolika struktura najbolje će leći blago rashlađena. Tada će sva boja tanina ostati zarobljena postepeno se topeći na jeziku i nepcu, a 13,7% alkohola potpuno nestati u sočnom, ali suhom tijelu.

Čini se da kad u podrumu Rožanić naprave nešto „konvencionalno“ upravo pogode moj perverzni afinitet. Međutim, Porco Rosso je univerzalno dopadljivo, totalno nepretenciozno i vinski veselo iskustvo (poput etikete).

Originalno kao i sama ideja spoja sorti Cabernet Sauvignona, Borgonje i Refoška, a toliko upečatljivo da ni najjači mesni doručak ne može narušiti doživljaj 🙂 Me like!

Jedna misao o “Roxanich, Porco Rosso, 2011.

  1. Alejandro 17/09/2013 / 17:59

    Danas pere Čarli 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s