Janko, Zapis, Rajnski Rizling, 2012.

Cijena: N/A

Janko_Zapis_Rajnski Rizling_2012Punjeno 23.12.2012. Stvarno dobar običaj da se na etiketi naznači i datum punjenja. Još jedna informacija koja može navesti na krivi trag 🙂 U tom smislu, odnedavno se više na buteljama hrvatskih vinarija ne mora označavati je li suho ili polusuho…!?! Glavno da još uvijek piše je li „stolno/kvalitetno/vrhunsko“ 😉

Zapis je zelenkastožut, s laganim „filmom“ na površini 😉

Arome su tropske s dosta citrusa, prodorno reske s naglašenom vrlo britkom svježinom. Takav miris podsjeća na Štajerska „junker“ vina, spremna za konzumaciju već u godini berbe. Također je već na nosu jasan nagovještaj suhoće vina!

Britva u ustima. Živahno, vibrantna tekstura, baš nabrijano. Na prvu loptu. Gasi žeđ stvarajući novu istovremeno 🙂

Između Traubi sode i ozbiljnog Rieslinga velik je raspon 😉 Volim ja jedno i drugo, ali za Traubi sodu nisam spreman dati recimo 26 Eur. Za Zind-Humbrecht Riesling Heimbourg recimo, jesam.

Zapis je bliže Traubi sodi. Grožđani sok stisnut i komprimiran, ukalupljen u „spumantizirajući“ obrazac. Najradije bi stavio mjehuriće u njega. Čak i alkohol je blizu idealnog. 12,5% sasvim je dovoljno, a „jabučne“ kiseline ne bi škodilo i više.

Mladenački „Zapis“ vidim kao „multivitamin“ iz podruma Janko. Party hit! Za stol, naručio bi neke druge stvari iz Jankovog podruma u Smederevu. Isto Zapis. Ali, Crveni 😉

Kenjam, a zapravo mi je dobrodošlo osvježenje. Posebno na +25 stupnjeva nadomak mjeseca studenog. Ako je cijena primjerena …hura bravo tako je!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s