Nuić, Blatina, 2011.

Cijena: 45,00 kn u vinoteci Vintesa, Zagreb, Vlaška 63

Nuić_Blatina_2011Regularna, „kvalitetna“ Nuić Blatina nije nužno „brzo vino“, ali nije niti osobito kompleksno. Ne treba ni biti. Ovakvo je sasvim dobar primjer što Blatina jest, možda i neposredniji od prestižnijih Nuićevih etiketa. Svakako je spremno za konzumaciju i bez dekantiranja.

Blatina koja još uvijek djeluje mladenački „sirova“, koja je definitivno floralna na nosu, ali i koja pokazuje stanoviti zemljani karakter zbog kojeg i cijenim Blatinu.

U ustima je skladno, hladne kiseline, prilično puno tijelo s uklopljenim alkoholima, primjernih 13%. Tanini su sitni i umjereni, podržavaju gladak gutljaj koji će ispratiti brojna jela. U mojem slučaju našla se krvavica s mahunama i krumpirom…

Aromatski sklop je najvažniji, ima tu dosta cvijeća i voća, međutim nisu prevladane arome koje su „vinske“, karakter koji je zemljani, čak donekle i mineralan.

Ovakvo vino za ove novce izuzetno mi se sviđa! Blatina. Nije za ljubitelje voćnih bombi, nije ni za ovisnike o Plavcima, ali će se svidjeti jednima i drugima, ne nužno samo Hercegovcima 😉 Lijepo vino i dobra cijena!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s