Pieropan, La Rocca, 2011.

Cijena: cca 16 Eur

Pieropan_La Rocca_2011Doista, još više karaktera, još intenzivnije iskustvo prožeto terroire-om podno srednjevjekovnog dvorca u samom gradu Soave. Više „mesa“ nauštrb dinamike u usporedbi s elegantnim, a dubokim i prodornim Calvarinom.

Punoću potencira spontani ostatak sladora koji osjećam na način na koji je to slučaj u pre-mladom Rieslingu, tzv. „baby fat“. Osjećam i viskoznost koja oblaže nepce, ali ne kao masnoću, više „žilavost“.

Dodatno, materijal je vrlo dozrio. 100% Garganega s Monte Rocchetta brda. Izvjesno školovan u drvu, na način da traje.

Konzistencija nevjerojatna. Kao i trajnost, dužina… koja potvrđuje školjke, slano morsko kamenje, sve poželjne senzacije mineralnosti .

Još mlado, debelo premlado mi se čini. Još više zbog tih infantilnih natruha vanilije, cvijeća i tropskog voća, a u nekom trenutku i lješnjaka!?!

Pomislio sam kako bi ovo vino moglo biti odlično uz tjesteninu s nekim arapskim začinima. Pogriješio sam 🙂 Ljutoća u grlu i La Rocca koja ispire. Hard core! Ne pokušavajte kod kuće. Ima boljih spojeva. Nisam očekivao baš toliku ljutinu arapskih začina, od La Rocce sam očekivao više oštrine, još stroži Soave, a ne veliki bijeli Burgundac made in Soave 😉 K tome, u takvoj mladosti da se osjećam kao da sam potrošio bocu uzalud. No, srećom dovoljno materijala i inspiracije za novi dojam. A kum se ionako vratio s Vinitaly-a s Classicom 2013.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s