Zidarich

Također Venezia Giulia (ali IGP), također Prepotto. Ne znam jesam li se bolje osjećao na terasi s pogledom na tršćanski zaljev ili u jedinstvenom podrumu, podjednako oblikovanom ljudskom rukom i kraškim reljefom. Tri prirodne špilje danas su funkcionalan dio podruma Zidarich. Jedino za čim žalim je da tog dana nije više bilo vremena obići položaje Prulke, Ruje, imena s nekih meni omiljenih etiketa… razlog za povratak 🙂

Zidarich, Vitovska, 2011.

Cijena: cca 210 kn Natura Vino

Zidarich_Vitovska_2011Ono što je većini ljudi mirisanje novog IKEA kataloga, to je meni otvaranje Zidaricheve Vitovske 🙂

Paradoks već na početku. Ne čini se toliko maceriranim i narančastim, ali (ili baš zato) je još intenzivnije i još dublje.

Čvrsto. Struktura kamena. Ne nameće ništa. Savršena Vitovska? Tvrda. Otvara se polako. Otkriva za nijansu uravnoteženiji materijal.

Što se više trudiš čim brže uhvatiti što više senzacija, to će ih biti teže osjetiti. Zidaricheva Vitovska je vino tišine. Hod površinom Mjeseca (još jednom, hvala Patti)

Poca terra, tanta pietra. Ako se ugrije u čaši, tada je ili najbolji hladni čaj koji sam ikad pio ili idealan vinski doživljaj.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s