Feudo Arancio, Grillo, 2013.

Cijena: 34,90 kn

Feudo Arancio_GrilloFeudo Arancio je Mezzacoronina vinarija na Siciliji. Grillo je sorta, izuzetno zanimljiva iz niza razloga. Ovo je bio naš prvi susret, koji nije zadovoljio moju znatiželju.

Slatka zrela nektarina i marelica s mirisom tropskog voća. Miris nije napadan, ali je vrlo intenzivan i bogat. Sočna senzacija se potvrđuje na nepcu kao tipičan crowd pleaser.

Recpet je provjeren, granična suhoća bez zamjetne bljutavosti, puna zrelost, tijelo plus aromatičnost , naglašena tropicana na nosu, kiseline voćne i potpuno neprimjetne, 13% alkohola uklopljeno. Na prvu loptu, lijepo usklađeno. Na drugu, bez ikakve dubine. Ali, zato pristupačno najširoj zamislivoj publici.

Ostajem uskraćen za informaciju što je Grillo, osim materijal zahvalan i za pažljivu izradu vina ovako popularnog okusa. Ali ponesi ovo nekome „normalnom“ za poklon i kad ustanovi da nije iz Lidla, mislit će da je dobio nešto doista egzotično i superfency J ,oduševit će se sadržajem i zaključiti da je sigurno preskupo da bi si ga priuštio (a netko treba popiti i tetkov „delanec“) što je dobro jer nikad neće saznati „nisku cijenu“, zapravo adekvatnu ponudi u standardima razvijenih tržišta.

Najzanimljivije je što ispod sve ove površnosti, nakon što proradi na sobnoj temperaturi, pokazuje se nekim drugim vinom, znatno stabilnijim i strukturiranijim od očekivanog, ali nedovoljno za uspostavljanje drugačije kvalifikacije.

Eh da, i lagani grejpasti finiš se pojavljuje. Gdje sad da to ubacim u dojam kvragu? I da li je bitno uopće 😉

2 misli o “Feudo Arancio, Grillo, 2013.

  1. ifke 11/12/2014 / 20:05

    vidi ga sad….iskalijo se na jadnom Grili…al očnjaci drastično otupe grickajući grube južnodalmatinske tanine… 🙂

    • vinopija 11/12/2014 / 21:00

      Dakle ti si nezamisliv car, ifke 🙂 Htio sam ti zahvaliti što postojiš, ali to bi bilo pregej čak i za mene tolerantnog i suzdrzanog.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s