Stina, Majstor, Plavac Mali, 2011.

Cijena: 159,98 kn

Stina_Majstor_2012Smola crnogorice, suha smokva, suhi rogač, suha višnja – sva asocijacije Plavca Malog. Osobito nakon dva sata u dekanteru.

Voće i mineral integrirani, slatko-herbalni tanin koji začudo ne isušuje usta. Alkohol nije zanemariv (15%), ali ne ometa doživljaj.

Savršen sklad Plavca, čak presavršen, odnosno prepedantan, a možda samo premlad i pretvrd materijal bez istinske dubine i kompleksnosti? Međutim, Majstor ima karakter koji je neupitno Plavac, a čak bi se, vjerujem, mogao osjetiti i Brač. Određeni strukturno-aromatski specifikum, prostor između dva gutljaja, između gorko-herbalnog i mineralno-zemljanog…

…između širine Visa i čvrstoće Pelješca, „raskoš“ Brača ulovljena u strijemeći fokus, ravnomjeran intenzitet uzduž nepca, polagano otvaranje u smjeru ograničenog produbljivanja aroma (ne širenja, ne transformacije). Sočnost i tanini koji se zadržavaju, ali i rastapaju.

Nisam dijelio pretjerano oduševljenje Majstorom 2009., ali godište 2011 (premda još mlado) impersionira na pravi način. Respekt Majstoru 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s