Bjelica, Graffiti Crveno, 2013.

Cijena: 1650 rsd

Bjelica_Graffiti Crveno_2013Bjelica_Graffiti Crveno_2013_blPredivno mesnato voće idealne zrelosti i zaista tek sitan alkoholni vršak (14%) koji ometa idilu mineralno-zemljanih tonova koji stvarno podsjećaju na „grafit“. Odnosno grafitno punjenje drvene olovke. Premda, to sigurno nije razlog da se vino tako zove.

Da je vino još (pre)mlado postaje jasno odmah na nepcu. Premda ni nakon dva i pol sata dekantiranja još ne pokazuje usklađenost, harmoničnost i melodiju koju očekujem da će ostvariti dozrijevanjem u boci, ima odličan ritam – vinsku kičmu koja dobro vozi… kad jednom kuštravi tanini sjednu na svoje mjesto, ekstraktnost se rasporedi zajedno sa alkoholima, minimalnim ostatkom sladora (vino je suho), bit će to pjesma i lako moguće najbolje vino koje sam dosad probao iz Srbije.

Marsellan i Merlot s Fruške gore? Bi li probao ponovo? Apsolutno. Krepko, mišićavo, a okretno i spretno, stimulativno… izuzetno iskustvo već u ovoj životnoj fazi. Sa specifičnim aromatskim twistom, naznakom nečega…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s