Nuić, Žilavka, Selekcija, 2014.

Cijena: 86,00 kn

Nuić_Žilavka_Selekcija_2014NLP-35x35_PREVIEWVeć s prvom berbom Josipe Andrijanić, Nuićeva Žilavka počela je sve češće prelaziti preko usana ljudi. U svakom smislu 🙂 Pričalo se o njoj i uživalo u njoj. Berba 2014. labuđi je pjev enologinje koju će od ove godine angažirati makedonski Chateau Kamnik…

Selekcija 14 na nosu zrači prskavom svježinom i jasnoćom, ali bez spritzi banalnosti… otmjeno, na kontinentalni način. Paprenasto-pikantni osjećaj na nepcu i mnoštvo sočnog voća podržavaju zreliji karakter, samo podignut svježinom kakvu postupak prešanja cijelih grozdova može ostvariti.

Slast sunca ipak je upečatljiva, samo na drugačiji način. U strukturi to je opuštena suhoća (vino je granično polusuho) i 13% alkohola s kiselinama potpuno integriranim u poprilično punom tijelu.

U aromi to je naprosto Žilavka. Spontano vrenje soka iz selekcije najboljih grozdova manjim dijelom školovano u 500L bosanskom hrastu postalo je prekrasno osebujan začin ribljem jelovniku, ali i drugim brojnim jelima. Cijena nije osobito niska, ali ovo vino zaslužuje preporuku.

2 misli o “Nuić, Žilavka, Selekcija, 2014.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s